HORVAT UOČI BELGIJE: Želimo samo gledati sebe i biti pravi kao protiv Danske

Utakmica se igra u subotu s početkom u 18 sati
hrvoje horvat Pixsell/PIXSELL

Ne želimo ni zbrajati ni oduzimati već odigrati ove iduće dvije utakmice na pravi način, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat uoči subotnjeg susreta na Svjetskom prvenstvu protiv Belgije. Ta se utakmica igra s početkom u 18 sati i dolazi Hrvatskoj nakon jako dobre predstave protiv aktualnih svjetskih prvaka Danaca koja je okončana remijem 32-32. Nije mnogo mogućnosti ostalo hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, ali dok ima nade treba igrati i vjerovati u čudo.

Idući suparnik je Belgija protiv koje je Hrvatska igrala u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Tom prilikom Hrvatska je pobijedila 30-27.

– Naravno da nas veseli izvedba protiv Danske i ja sam ponosan što sam izbornik takvoj momčad. Ostaje i žal jer nismo pobijedili, ali gledamo prema naprijed, prema nove dvije utakmice koje imamo u skupini. Kada sve to odradimo vidjet ćemo kuda nas je to dovelo. Belgija? Ima određenu kvalitetu, sjajnog vratara i pokretljivu obranu. Igralo smo s njima nedavno kvalifikacije i ta će nam utakmica sigurno poslužiti u pripremi, a ja se nadam da ćemo i njih prilično slomiti obranom 5+1. Nećemo zbrajati, nećemo oduzimati. Želimo gledati sebe i želimo mi biti pravi na terenu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Želimo, kao i protiv Danske, biti pravi od prve do posljednje minute, najavio je ogled protiv Danske hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Belgija je ovom prilikom po prvi puta u svojoj povijesti sudionik nekog velikog natjecanja.

– Igramo sve bolje i bolje te naravno da ćemo i protiv Belgije pokušati dati svoj maksimum. Želimo odraditi pravu utakmicu i na kraju, naravno, pobijediti. Nema nikakvog podcjenjivanja jer i Belgija ima kvalitetu. Moramo se dobro pripremiti i vjerovati u još jednu dobru predstavu, izjavio je Ivan Martinović, a slične je riječi prije Belgije koristio i Marin Jelinić koji se kratko vratio i na ogled protiv Danske.

– Odigrali smo perfektnu utakmicu, u obrani i u napadu. Odigrali smo pravu ratničku utakmice i na parketu smo napravili sve ono što smo se dogovorili. Bili smo agresivni, a takvi moramo biti i u iduće dvije utakmice. Pokušati odigrati kao protiv Danske. Idemo gol po gol, imamo nadu i vjeru. Nećemo se predati.

Hrvatska mora i u ogledu protiv Belgije odigrati na svom maksimumu jer možda u sretnom raspletu odlučuje gol-razlika. Ako ne, onda barem da pokaže kako je otvaranje turnira s Egiptom bio samo loš dan i da hrvatski rukomet još uvijek pripada najužem svjetskom vrhu. Ne treba zaboraviti da u nekim kombinacijama čak i deveto mjesto može reprezentaciju odvesti u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Hrvatska
Sport