HNS potpisao najunosniji ugovor u povijesti domaćeg klupskog nogometa

Ugovorom o televizijskim i marketinškim pravima osigurana su čak 44 milijuna eura za domaći nogomet u naredne četiri godine
Zagreb: HNS potpisao ugovor o TV i marketinškim pravima, najunosniji u povijesti Marko Lukunić/PIXSELL

Čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog Telekoma te SuperSporta u Zagrebu su potpisali ugovor o televizijskim i marketinškim pravima za utakmice pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza.

U dvorani Opera zagrebačkog hotela Westin organizirano je svečano potpisivanje ugovora kojim je Hrvatski Telekom postao vlasnik televizijskih, a SuperSport marketinških prava za utakmice u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza. Ugovori traju od početka natjecateljske godine 2022./23. do kraja natjecateljske godine 2025./26, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama HNS-a.

Radi se o najvrjednijem sporazumu za televizijska i marketinška prava u povijesti domaćeg klupskog nogometa. Hrvatski Telekom će tijekom četiri ugovorene godine za televizijska prava uložiti ukupno 36 milijuna eura, dok će SuperSport za marketinška te prava na klađenje uložiti ukupno osam milijuna eura. Hrvatski nogometni savez osigurao je tako čak 44 milijuna eura u četiri godine za domaći nogomet.

– Ne treba posebno naglašavati koliko će ova sredstva značiti za naše prvoligaše, i druge klubove u Hrvatskoj – ovo je najvažniji ugovor vezan za domaći klupski nogomet u povijesti te potvrđuje njegovu tržišnu vrijednost. Siguran sam da će ta vrijednost rasti i dalje zahvaljujući ovom ugovoru, kao i da će se ovo značajno ulaganje isplatiti i našim partnerima, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, dok je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina naglasio:

– Važnu ulogu u povećanju atraktivnosti lige imao je HNS-ov projekt obnove prvoligaških travnjaka, što pokazuje da nam svima – klubovima, Savezu i lokalnim zajednicama – daljnji razvoj stadionske infrastrukture treba biti strateška odrednica, kako bi vrijednost našeg ‘proizvoda’ i dalje rasla.

Hrvatska
Izbor urednika
Sport