HDZ i Stjepan Kožić Nezavisna lista zajednički nastupaju na izborima u Dugom Selu

hdz kožić_5

U stranačkim prostorijama HDZ-a u Dugom Selu potpisan je koalicijski sporazum o predizbornoj suradnji i zajedničkom izlasku na izbore u Gradu Dugom Selu između HDZ-a i Stjepan Kožić Nezavisne liste. Sporazum privole svojim stranačkim organizacijama u Dugom Selu, da zajedno izađu na izbore, najprije su potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ Željko Turk i Stjepan Kožić, a potom su međusobni sporazum potpisali i predsjednik Gradskog odbora HDZ Dugo Selo Darjan Budimir i predsjednik Gradske organizacije Stranke Stjepan Kožić Vlado Kruhak.

Budimir i Kruhak istaknuli su kvalitetnu suradnju i zajedničko djelovanje ljudi iz ovih stranaka još od 2009. godine, kada je i započela realizacija ključnih projekata za razvoj Grada kao što su izgradnja infrastrukture, uključujući i prijelaze preko željezničke pruge, kao i izgradnja cjelovitog sustava vodoopskrbe i odvodnje. Kožić je pak istaknuo dugogodišnja ulaganja Zagrebačke županije, kojoj je on bio na čelu, u razvoj Dugog Sela, posebno ističući projekt izgradnje treće osnovne škole u Lukarišću, za što je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano pola milijuna kuna – za izgradnju projektne dokumentacije, dok je ostatak sredstava potreban za završetak projekta planiran u proračunima za 2022. i 2023. godinu.

Kožić je nazvao smiješnima kritike, ali i obećanja, koje vezane uz ovaj projekt dolaze od strane SDP-ovog kandidata za župana na predstojećim izborima, jer su isti, kao i njegovi vijećnici u skupštini, glasovali protiv ovoga projekta. Turk je pak istaknuo kako su predstojeći izbori veliki izazov i kako je najbolje, kako za Dugo Selo, tako i za županiju, da iskoriste sinergiju vlasti na sve tri razine, od grada do državne razine jer samo to omogućuje siguran razvoj. Nakon prvih 11 milijardi eura, do sada povučenih iz EU fondova, Hrvatskoj će u narednom razdoblju biti na raspolaganju još 24 milijarde eura, kazao je Turk, a ukoliko se ostvari naprijed spomenuta sinergija veliki dio tih sredstava mogao bi biti raspoređen upravo na područje Zagrebačke županije i njezinih jedinica lokalne samouprave.

Zajednički kandidat na izborima za gradonačelnika Dugog Sela Ivan Gereci naglasio je također u svojim prioritetima izgradnju treće osnovne škole te dvodijelne sportske dvorane uz nju, izgradnju prometne infrastrukture, koja, kako je istaknuo, prvenstveno ovisi o županiji koja je u vlasništvu većine cestovnih prometnica na našem području pa je bez nje nemoguće prići izgradnji nogostupa i biciklističkih staza. Osim toga Gereci je istaknuo i važnost proširenja doma zdravlja i dovođenje liječnika specijalista, ne bi li se poboljšala razina zdravstvene zaštite za građane Dugog Sela, ali i susjednih općina te na koncu kao najvažnije – poticanje razvoja poduzetništva. (NHM)

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Politika
Zagrebačka županija