Građani starije životne dobi ponovno na meti prevaranata

U posljednja 24 sata, na području Grada Zagreba zabilježene su dvije poprilično drske krađe kojima su meta bile upravo osobe starije životne dobi.

Prvi se slučaj dogodio u Ulici I Ferenščica, gdje su dvije nepoznate osobe došle do stana 78-godišnjaka i 84-godišnjakinje te ih dovele u zabludu ponudivši im medicinske usluge. Oštećeni su prevarantice pustili u stan, a one su zauzvrat iskoristile njihovu nepažnju te im otuđile novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Sljedeća se krađa ponovno dogodila na Peščenici, ovoga puta u Ulici XI Ferenščica, gdje su dva nepoznata muškarca pokucala na vrata 84-godišnjakinje te je uvjerili da, kao službene osobe, moraju provjeriti ispravnost novčanica. Naivna starica im je predala novac, a muškarci su nastavno dočekali trenutak te joj iz druge prostorije ukrali nakit i novčanik. Pričinjena materijalna šteta zasad je neutvrđena.

U tijeku je potraga za kradljivcima, a policija savjetuje građane na dodatni oprez kako bi se u budućnosti izbjegle slične situacije.