Potpisan Sporazum o financijskoj potpori Udruženju obrtnika Ivanić-Grad

Grad Ivanić-Grad i Udruženje obrtnika podižu suradnju na višu razinu

Potpisivanjem porazuma, Udruženje obrtnika Ivanić-Grad dobiva snažnu podršku za svoje buduće projekte, što će doprinijeti razvoju obrta i poduzetništva u lokalnoj zajednici
2B8A9930 Grad Ivanić-Grad

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan sporazum o financijskoj potpori između gradonačelnika Ivanić-Grada, Javora Bojana Leša, i predsjednika Udruženja obrtnika Ivanić-Grad, Matije Hermeščeca. Ovaj sporazum označava novi početak suradnje i podrške između Grada Ivanić-Grada i Udruženja obrtnika.

Gradonačelnik Leš naglasio je kako je došlo do promjena u vodstvu Udruženja obrtnika, što je odgodilo potpisivanje sporazuma do razjašnjenja nove situacije. S novim vodstvom, mogućnost potpisivanja sporazuma sada je otvorena, omogućujući kontinuirano financiranje Udruženja i njihovih programa.

-Veselim se ovoj suradnji i očekujem od članova Udruženja obrtnika da predlože okvire za novi javni poziv kojim će se financirati njihovi projekti. Govorimo o novčanim sredstvima, koja će omogućiti nabavu potrebne opreme, edukaciju ili druge aktivnosti korisne za članove Udruženja- izjavio je gradonačelnik Leš.

Također je istaknuo kako je važno da isplata sredstava krene što prije, već početkom idućeg tjedna, kako bi Udruženje moglo realizirati svoje najavljene projekte. Neki od tih projekata uključuju suradnju sa srednjom školom u Ivanić-Gradu i drugim lokalnim čimbenicima.

-Siguran sam da idemo u dobrom smjeru i želim novom vodstvu Udruženja sve najbolje. Grad Ivanić-Grad će i dalje biti partner u svim njihovim aktivnostima- zaključio je gradonačelnik Leš.

Predsjednik Udruženja obrtnika Ivanić-Grad, Matija Hermeščec, zahvalio je na podršci i istaknuo važnost ovog sporazuma za daljnji razvoj Udruženja i njezinih članova.

-Želim zahvaliti gradonačelniku i gradskoj upravi što su prepoznali važnost postojanja ovog Udruženja i pomogli i podržali naš rad doniranim financijskim sredstvima. Na našem području djeluje nešto više od 370 obrta koje Udruženje zastupa i predstavlja interese obrtnika te pruža konstantnu potporu i voljeli bi to nastaviti raditi i dalje. Kako ostvarujemo male prihode, ovakva financijska potpora nam je prijeko potrebna za rad i financiranje Udruženja. Ova donacija omogućava nam da dostojanstveno radimo dalje i da realiziramo predviđene projekte za 2024. godinu- rekao je Hermeščec te naveo planirane aktivnosti Udruženja.

-Aktivnosti ćemo temeljiti na unapređenju strukovnih zanimanja i motivaciji učenika, kao što je natjecanje učenika strukovnih zanimanja, organizacija izložbe starih obrta da bismo inspirirali i pokazali dugu tradiciju našeg kraja, te pružanje potpore obrtnicima, kako postojećima tako i novima, putem stručnih radionica i unapređenjem funkcionalnosti internetske stranice. Svaki obrtnik nam se uvijek može obratiti s pitanjima i problemima koje ima, a mi ćemo kao institucija u što kraćem roku dati odgovore i pomoći koliko možemo. Volio bih približiti obrtnicima naš rad i volio bih da znaju da se imaju kome obratiti. Smatram da su obrtnici jako važan dio naše zajednice i kroz posljednjih nekoliko godina, u svim situacijama koje su nas snašle, najviše pandemija, pokazali smo da smo prilagodljivi i važan dio gospodarstva. Iz godine u godinu broj obrtnika raste, javljaju se i neka nova zanimanja i rad i postojanje Udruženja tu je jako važno. Još jednom zahvaljujem u ime Udruženja obrtnika i siguran sam da ćemo opravdati vaše povjerenje.

Potpisivanjem ovog sporazuma, Udruženje obrtnika Ivanić-Grad dobiva snažnu podršku za svoje buduće projekte, što će doprinijeti razvoju obrta i poduzetništva u lokalnoj zajednici.

Udruženje obrtnika Ivanić Grad osnovano je 1973. godine kada je grupa entuzijasta obrtnika pokrenula aktivnosti na okupljanje u svrhu rješavanja zajedničkih interesa. Samo obrtništvo na ovim prostorima datira iz davne 1827. godine kada je Car Franjo II. Potpisao je Listine poljanskih obrtnika kojima se propisuju akti za cehove Otoka Ivanića, što danas teritorijalno obuhvaća Grad Ivanić Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić. Vezano na taj događaj danas obilježavamo Dan obrtnika 26.04.

Događanja
Ivanić-Grad
Izbor urednika