GORIČKI AKTUALAC – U Radnoj zoni Kušanec sprema se velika investicija, stižu uskrsnice za umirovljenike, a nastavlja se i ulaganje u društvene domove

Evo što su sve pitali gorički vijećnici na aktualnom satu

Aktualni sat u Velikoj Gorici između ostaloga za postavljanje pitanja iskoristio je i Mario Zdelar, koji je uz osvrt o VG Čistoći koja kako je rekao „nema namjeru poštivati zakone i postaviti cjenike te naplaćivati odvoz prema stvorenom otpadu“ postavio i pitanje za Jelačićevu ulicu u Kurilovcu.

-Dugi niz godina je takva kakva je. Tamo na autobusnim stanicama nema nadstrešnica i ljudi doslovno stoje u blatu i na kiši. Zanima me kada će se to početi rješavati jer ta ulica koliko vidim nije u proračunu- upitao je gradonačelnika vijećnik Zdelar, osvrnuvši se i na problem Kušanca koji je bez ikakve komunalne infrastrukture.

Kad je u pitanju Jelačićeva ulica to je dugogodišnji problem kazao je gradonačelnik Dražen Barišić, rekavši kako su cjenici VG Čistoće gotovi.

-Jelačićeva ulica ima problem oborinske odvodnje, te tamo prije asfaltiranja treba riješiti stajaće vode koje su nam na kolniku. Preduvjet je izgradnja kanala broj 8 od Donje Lomnice, koji će ići uz prugu i uklopiti se u potok Lomnicu iza Kurilovca i pokupiti svu tu vodu. Tada će se steći uvjeti za izgradnju te ulice- kazao je gradonačelnik Barišić, osvrnuvši se i na Kušanec gdje su trenutno radovi na vodovodnoj mreži, a radilo se i na asfaltiranju ulica.

-Tamo se sprema jedna velika investicija u Radnoj zoni Kušanec. Tu se očekuje veliki komunalni prihod, možda i najveći u povijesti Grada, te bi onda s tim sredstvima u potpunosti uredili sve potrebno tamo- poručio je gradonačelnik.

Nastavak ulaganja u društvene domove

Darko Bekić u svom se pitanju osvrnuo na vatrogasne domove, na kojima je puno toga napravljeno.

-Moramo ići dalje, gradnja je najavljena. Zanima me u kojoj su fazi ti projekti- upitao je vijećnik Bekić gradonačelnika Dražena Barišića, kojem je postavio i pitanje dinamike radova na Kučkom mostu.

Radovi na Kučkom mostu radovi su u tijeku te bi trebali biti gotovi do kraja siječnja sljedeće godine.

-U dogovoru s Vatrogasnom zajednicom i vatrogasnim društvima, donijeli smo plan da ćemo tijekom godina izgraditi i rekonstruirati sedam vatrogasnih domova, no investirat ćemo i u ostale domove, koje smo i u prošlom vremenu uređivali- rekao je gradonačelnik te se osvrnuo na radove i ono što će se raditi u bližoj budućnosti.

-U Ribnici je izgrađen Vatrogasni dom i trenutno se postavlja fasada, u Kučama treba napraviti fasadu i urediti okoliš, u tijeku je prva faza na radovima na novom domu u Gradićima koji bi trebao biti završen do 2021. godine, Markuševec će dobiti novu vatrogasnu garažu, u Šiljakovini čekamo rješenje imovinsko-pravnih odnosa, a dva doma koja su pred realizacijom su Novo Čiče i Buševec- najavio je Barišić.

Aglomeracija do kraja veljače, stižu po prvi puta uskrsnice za umirovljenike

Stjepana Raka, uz to kada će započeti radovi na Aglomeraciji Velika Gorica budući da su odabrani izvođači radovi, predložio je da se umirovljenicima uz božićnicu isplati u uskrsnica.

-Sada se vidi koliko vremena treba da se realizira neki projekt. Projekt Aglomeracije je najveći projekt u našem gradu. Radovi se očekuju u prvom kvartalu, a mi se nadamo da će to biti do kraja veljače. Svi ugovori su potpisani, koordinacije su obavljene i na izvođačima su sada poslovi pripreme dokumentacije- odgovorio je Barišić, dok je zamjenik gradonačelnik Ervin Kolarec istaknuo kako je trenutno u tijeku isplata božićnica za više od 1700 umirovljenika.

-Pod stavkom božićnica predviđena je i isplata uskrsnice, tako da će naši umirovljenici po prvi puta dobiti i uskrsnice- najavio je Kolarec.