Gori hrastova šuma na području Rajića

Na terenu je 40 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila

Srecko Niketic/PIXSELL

Požar 15-tak hektara hrastove šume na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je aktivan, gase ga lokalna vatrogasna društva, a angažiran je i helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na terenu je 40 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska te DVD-a: Jasenovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik. Također, u gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije. Nakon što je jučer pomagao jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8, navode iz HVZ-a.

-Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 hektara. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji- rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dojava o ovome požaru stigla je jučer u 14 sati u Javnu vatrogasnu postrojbu Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.