Gordan Maras: Danas će se potrošiti stotinu tisuća kuna da bi predsjednica mogla najaviti svoju kampanju

Danas se nastavlja 23. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Nakon nekoliko turbulentnih dana tijekom kojih su se otvorila pitanja o upravljanju i prostornom planiranju u Gradu Zagrebu, današnja će se sjednica dotaknuti i aktualnog problema Petruševca, teme koju je za dnevni red nominirao SDP.

Uoči sjednice, konferenciju za medije održao je SDP-ov zastupnik Gordan Maras, koji se osvrnuo na predstojeću izvanrednu sjednicu Gradske skupštine, a koja je, također sazvana za danas. Zastupnik je istaknuo kako se članovima Gradske skupštine preko noći šalje sporazum sklopljen između države i Grada, a koji se tiče korištenja dijela Pantovčaka. Naime, Maras smatra da predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović za potrebe svoje, još uvijek nenajavljene, predsjedničke kampanje s gradonačelnikom Grada Zagreba sklapa navedeni sporazum, koji nije dobro iskomuniciran i predstavljen zastupnicima u Gradskoj skupštini.

– Nema nikakvog razloga da se to nije moglo obaviti na redovnoj sjednici u srpnju, nego će danas zastupnici biti na nastavku redovne sjednice i nakon toga počinje nova sjednice s tom temom, gdje će također gradonačelnik Bandić potrošiti više od stotinu tisuća kuna s razlogom da bi predsjednica Republike mogla najaviti svoju kampanju, poručio je Maras.