Započelo Kup natjecanje NSVG

FOTO: Vatrogasac projurio kroz Obrezinu, Turopoljac siguran kontra Dinamo Hidrela

Odigrane su utakmice prvog kola Kupa Nogometnog saveza Velika Gorica
DSC_1201

Već tradicionalno proljetna polusezona turopoljskih klubova najavljena je utakmicama Kupa Nogometnog saveza Velike Gorice. Na rasporedu je u prvom kolu bilo šest susreta iz kojih su kao pobjednici izašli Vatrogasac, Turopoljac, Polet, Kupa, Meštrica i Posavec.

Vatrogasac je iznenađujuće uvjerljivo slavio u Obrezini, gdje su bolje rangiranu Mladost nadigrali s 5:1. Domaći sastav s tri je gola “potopio” povratnik u redove kluba iz Kobilića, Petar Krasnić, a uz njega među strijelce upisali su se Christian Sambol i Mato Barišić. Alan Pejak svojim je golom tek ublažio poraz Mladosti u predsjedničkom debiju Josipa Vlašića.

Uvjerljiv je bio i Polet koji je na Zvrniku s visokih 8:0 porazio susjede iz Turopolja. Kupa je u Pokupskom golovima Tihomira Sečenja, Davora Belečića i Leona Brajkovića s 3:1 slavila protiv Lomnice za koju je strijelac bio Josip Matić.

Turopoljac nije imao prevelikih problema protiv Dinamo Hidrela. Domaći sastav je došao do 6:2 pobjede uz tri pogotka Filipa Sarafa, te po jedan Mislava Čunčića, Tomislava Šutala i Ivana Štefičića. S druge su pak strane pogađali Filip Đuksi i Tomislav Lacković.

Drugo kolo su izborili i Meštrica i Posavec koji su u lutriji jedanaesteraca bili bolji od Bune i Klasa.
U drugom kolu koje se igra već za vikend sastaju se; Ban Jelačić-Kupa, Gradići- Posavec, Vatrogasac-Turopoljac i Meštrica-Polet.

Sport
Velika Gorica