FOTO: Nogometni savez Zagrebačke županije napokon svoj na svome

Nogometni savez Zagrebačke županije nakon 25 godina u kojima su promijenili više adresa, od kraja prošle godine uselio je u vlastite prostore u Velikoj Gorici
DSC_8681

Nogometni savez Zagrebačke županije nakon 25 godina u kojima su promijenili više adresa, od kraja prošle godine uselio je u vlastite prostore u Velikoj Gorici. Uz vlastita sredstva, financijsku pomoć u kupnji nekretnine u Ulici Marina Getaldića dao je HNS, Grad Velika Gorica te Zagrebačka županija.

Kako je istaknuo predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko, ovo je bio logičan potez jer u proteklih 25 godina na najam i režijske troškove potrošeno više od 3 milijuna kuna.

-Smatram kako je to jedan veliki iskorak za sve strukture društvenog i sportskog života koje će koristiti ovaj prostor, jer on pokriva i potrebe nekih manjih seminara i konferencija- kazao je Črnko najavivši tom prilikom kako će u narednim mjesecima u Velikoj Gorici biti održana i sjednica Izvršnog odbora HNS-a.

U današnjem obilasku novih prostora vodstvu Saveza pridružio se i gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

-Nogomet je vrlo bitan čimbenik u razvoju svake regije i grada, a mi u Velikoj Gorici smo predvodnici nogometnog sporta u Zagrebačkoj županiji, a dobar primjer piramidalno složenog ustroja smo i na nivou Hrvatske. Dolaskom Saveza u Veliku Goricu dajemo doprinos tome- istaknuo je Barišić.

Svoj obol u kupnji prostora dala je i Zagrebačka županija, koja oduvijek potpomaže sportaše i sportsku infrastrukturu na svome području.

-Ulažemo u mlade, pa tako i u sport. Smatramo da nismo pogriješili što smo pomogli ovu investiciju, jer nogomet je najmasovniji sport, a prostori u kojima su do sada bili nisu bili primjereni za kvalitetan rad- rekao je Vjeran Štublin, koji je ovlašten za obavljanje poslova pročelnika UO za odgoj i obrazovanje.

Veličina prostora je nešto manja od 300 kvadrata, a svoj prostor ovdje je pronašao i Nogometni savez Velike Gorice, jer prema riječima Nenada Črnka intencija je da se nogomet unutar županije spaja.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija