FOTO: Kroz projekt Zaželi u Luki zaposleno 10 žena

I Općina Luka pokrenula je projekt „Zaželi“ kojim je na području svoje općine zaposlila deset dugotrajno nezaposlenih žena s ciljem da budu od pomoći svojim starim mještanima
179867849_369414631061669_3754902422599937230_n

I Općina Luka pokrenula je projekt „Zaželi“ kojim je na području svoje općine zaposlila deset dugotrajno nezaposlenih žena s ciljem da budu od pomoći svojim starim mještanima.

Na Uvodnoj konferenciji za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Luka” istaknuta je vrijednost projekta, ne samo u financijskom smislu, već i u povećanju društvene skrbi za socijalno osjetljivu skupinu stanovnika. Projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja Općine Luka u području socijalnog/društvenog djelovanja, te se otvara novi okvir koji je održiv i koji će se razvijati i nakon provedbe predmetnog projekta. Stvorit će se novi kapaciteti, te bi budući projekti mogli obuhvaćati nove ciljne skupine i nova geografska područja.

Podršku ženama koje će brinuti o šezdesetak sumještana dao je i načelnik Općine Luka Darko Kalj, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Zaprešić i HZZ, Regionalni ured Zagreb. Temeljem ostvarenog partnerstva i suradnje na projektu dodatno su osnaženi mnogi relevantni dionici na području socijalne skrbi, zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala što će rezultirati daljnjim zajedničkim promišljanjem i akcijskim djelovanjem te omogućiti multipliciranje rezultata projekta kako na lokalnoj i regionalnoj razini tako i na nacionalnoj.

Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 926.900 kuna. Korisnik je Općina Luka, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Događanja
Hrvatska
Izbor urednika
Luka
Općina
Zagrebačka županija