Dan grada slavi se 8. lipnja

FOTO: Ivanić-Grad proslavio Dan grada; gradonačelnik Leš: Sinergijom sviju naš grad postaje sve ljepši i bolji

Uz projekte koji su u završnoj fazi, gradonačelnik je najavio i niz novih kojima će se u potpunosti izmijeniti vizura grada
DSC_7530

Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja te svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su istaknutim pojedincima dodijeljena Javna priznanja Ivanić-Grad je proslavio Dan grada, koji se obilježava 8. lipnja. Toga dana je naime, 1881. car Franjo Josip potpisao Odluku kojom se Trgovištu Ivanić daje status grada.

-U svakoj su epohi grada postojali ljudi i lideri s vizijom kojima je ispred svega bio napredak grada. Upravo tom vizijom vodimo se i danas- istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac, pozvavši sve na jedinstvo kako bi se i ostvarili svi zacrtani ciljevi.

-Bez jedinstva i “puhanja u isti rog” Ivanić-Grad ne bi, iz dana u dan, postajao sve ljepši i bolji. Mogu se pohvaliti da je proračun Grada stabilan i da nikada nije bio veći nego ove godine. Dosegnuli smo cifru od gotovo 20 milijuna eura- rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš, istaknuvši kako je pri kraju završetak gradnje vodovodnog sustava, u što se ulaže gotovo 12 milijuna eura, završetak projekta širokopojasnog interneta, vrijednog gotovo 10 milijuna eura, nastavak gradnje sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, prenamjena stare škole u Dubrovčaku Lijevom u muzej, kao i niz drugih projekata, kojima će se izmijeniti vizura grada.

-Za mjesec dana kreće projekt izgradnje kanalizacijskog sustava,koji je vrijedan gotovo 36 milijuna eura. Radi se o najvrjednijem projektu grada koji za sobom “vuče” uređenje ulica, nogostupa i infrastrukturnih objekata. Uz to, ove ćemo godine krenuti i s obnovom zgrade Učeničkog doma, gdje će se useliti Veleučilište, a vjerujem kako ćemo ove godine krenuti i s izgradnjom novog dječjeg vrtića u centru Ivanić-Grada, kao i dogradnjom vrtića u Graberju, za što smo ostvarili sufinanciranje kroz europske fondove- o budućim projektima će gradonačelnik Leš, koji je na svečanoj sjednici potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji s nositeljem izvršne vlasti grada Naftalana u Azerbajdžanu, Vugarom Novruzovom.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovala izaslanica župana Ksenija Čuljak, a u ime predsjednika Hrvatskoga sabora načelnik Rugvice i potpredsjednik Skupštine Zagrebačke Županije Mato Čičak.

Događanja
Ivanić-Grad
Izbor urednika