Održana primopredaja ključeva

FOTO: GDCK Velika Gorica dobilo novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

Za prijevoz se potrebno najaviti nekoliko dana ranije, usluga se može koristiti dvaput tjedno i to za bilo koju stvar u svakodnevnom životu
WhatsApp Slika 2024-06-06 u 11.06.24_90851ba3

U Velikoj Gorici danas je održana primopredaja novog kombi vozila za potrebe Gradskog društva Crvenog križa. Vrijednost kombija je 75.300 eura, u doradu (ugradba šine, postavljanje rampe i posljednjeg reda sjedala) je uloženo dodatnih 13.200 eura, a vozilo je dijelom programa prijevoza osoba s invaliditetom koji je pokrenut još 2010. godine, objasnila je ravnateljica GDCK Velika Gorica Renata Deak.

– Tada je nabavljen prvi kombi, a sljedeći 2019. godine i zaposlen je drugi vozač. Krajem 2022. godine predložili smo Gradu Velika Gorica nabavu novog kombija, s obzirom na to da je staro vozilo iz 2010. godine polako dotrajalo i trebalo bi ga mijenjati. Grad je odlučio financirati vozilo, proveli smo javnu nabavu, a kombi je stigao u veljači, kaže Deak i napominje kako su na području grada velike potrebe za uslugom prijevoza osoba s invaliditetom:

– Oba kombija svakodnevno su popunjena, a ljudi se samo trebaju javiti. Kombije mogu koristiti osobe s invaliditetom koje su u kolicima i imaju 60 % oštećenja donjih ekstremiteta. Za prijevoz se potrebno najaviti nekoliko dana ranije, usluga se može koristiti dvaput tjedno i to za bilo koju stvar u svakodnevnom životu.

Ključeve ravnateljici Deak predao je gradonačelnik Grada Velika Gorica Krešimir Ačkar.

– Novim, modernijim i sigurnijim vozilom naša vrlo osjetljiva skupina građana dobit će ono što im pripada i što zaslužuju, a to je adekvatan i siguran prijevoz na lokacije na koje moraju ići zbog svojih raznoraznih potreba, rekao je gradonačelnik i pritom se zahvalio Gradskom društvu Crvenog križa što niz godina nesebično i empatično brine o najugroženijoj skupini sugrađana.

–  Želim im da nastave raditi jednako dobro i jednako entuzijastično kao i do sada te da ostanu svijetli primjer djelovanja i kohezije Crvenog križa i lokalne zajednice na nivou cijele države, jer oni to uistinu jesu, zaključio je Ačkar.

Događanja
Velika Gorica