FOTO: DVD Prekrižje 90. rođendan slavi u novoobnovljenim prostorijama

Zagrebačka županija je financirala obnovu krovišta, a ranije je isti dom dobio i novu fasadu, dok je Zagrebačka županija pomogla i nabavu kombi vozila
vatrogasni dom krašić

Sa 120.000 kuna Zagrebačka županija je financirala obnovu krovišta vatrogasnoga doma u Prekrižju, oštećenoga u nevremenu lanjske godine. Ranije je isti dom, sredstvima Županije, dobio i novu fasadu, a financijski je Županija vatrogascima Prekrižja pomogla i nabavu kombi vozila. Dom DVD-a Prekrižje, u prigodi mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara, obišao je danas župan Stjepan Kožić.

– Zagrebačka županija ima najviše vatrogasnih društava i  vatrogasaca u državi, njih preko 21.000. Veseli što su oni uvijek dobro organizirani i spremni, rekao je župan, dodavši da se u vremenu pandemije koronavirusa i lanjskih potresa pokazalo koliko je bitno ulagati u civilno društvo, posebno vatrogasce, i imati ih spremne – i organizacijski i s adekvatnom opremom.

DVD Prekrižje slavi ove godine 90. obljetnicu neprekidna rada. Nikola Vlašić, predsjednik društva rekao je da ono broji 34 člana, odnosno svaki deveti stanovnik ovoga mjesta jest i vatrogasac.

– Vatrogastvo nije zanimanje, nije ni poziv, to je način života! Pogotovo u manjim sredinama, ustvrdio je Vlašić.

Josip Petković Fajnik, načelnik Krašića, rekao je da mu je drago što male općine imaju širom otvorena vrata u Zagrebačkoj županiji za svoje projekte. Rekao je i da je sljedeći korak unutrašnje uređenje vatrogasnog doma u Prekrižju.

Događanja
Hrvatska
Izbor urednika
Krašić
Općina
Zagrebačka županija