FOTO: Dominacija u cijelome desetljeću HDZ-a u Velikoj Gorici plod je kvalitete

Rad zajednice na gradskim, općinskim i županijskim razinama uživa potpunu potporu Vlade RH, što je vidljivo u realizaciji kapitalnih objekata i sve većem interesu investitora te sve većem povlačenju sredstava iz fondova EU
DSC_8460

U Velikoj Gorici večeras je svečano obilježeno 29. godina od osnutka Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice i Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije.

Uoči početka svečane sjednice izaslanstvo gradskog i županijskog HDZ-a predvođeno predsjednikom Hrvatskog sabora i glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem i nositeljem HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament Karlom Resslerom, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

-Dan HDZ-a u našem Gradu slavimo s ponosom, zahvalni generacijama naših sugrađana koji su kroz 29. godina živjeli s našom strankom u Velikoj Gorici i stvarali grad po mjeri čovjeka. Dominacija u cijelome desetljeću HDZ-a u Velikoj Gorici plod je kvalitete, a kvaliteta je plod minucioznoga rada, truda, koračanja ukorak s vremena, osluškivanja pulsa građana te služenje istima- rekao je na svečanoj sjednici predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice Krešimir Ačkar te istaknuo kako su najveća snaga stranke upravo njezine temeljne organizacije, mladež i članovi koji svake izbore svoje znanje, ugled i trud stavljaju na raspolaganje.

HDZ osnovan 11. veljače 1990. 

Gradska organizacija HDZ-a Velika Gorica osnovana je 11. veljače 1990., a trenutno broji više od 2.500 članova organiziranih u 35 temeljnih ogranaka seniora i 8 ogranaka mladeži. Od svog začetka, stranka je imala dva sna, naime slobodnu i samostalnu državu te da stvori naciju koja je danas u obitelji slobodnih država i naroda svijeta – NATO savezu i Europskoj uniji. Sada je, prema riječima predsjednika Ačkara, pred njima treći zadatak – stvoriti gospodarski prosperitet i osigurati egzistenciju svojih građana.

-Nakon posljednjih izbora postalo je jasno, da bez HDZ-a kao najjače političke stranke neće moći ni Zagrebačka županija. Dio smo koalicije koja danas ima većinu u županijskoj skupštini i na nama je da preuzimanjem te odgovornosti unaprijedimo Zagrebačku županiju u svim segmentima i to doprinosimo svojim osobnim znanjem kao individue, ali i kao organizacija- rekao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dražen Barišić.

Zagrebačka županija u posljednjih je pet godina županija s najvećim porastom stope zaposlenosti u Republici Hrvatskoj, a svi pokazatelji ukazuju da će se taj trend i nastaviti. Prema podatcima Fine za 2017. godinu, poduzetnici s područja Zagrebačke županije drugi su u Republici Hrvatskoj po neto dobiti, a prosječna isplaćena neto plaća je 5.500 kuna. Iako je županija heterogena, njezine dijelove povezuju zajednički projekti i interesi, ali i zajednička prošlost i budućnost – budućnost uspješne hrvatske europske regije. Rad zajednice na gradskim, općinskim i županijskim razinama uživa potpunu potporu Vlade RH i ministarstava, što je vidljivo u realizaciji kapitalnih objekata i sve većem interesu investitora te sve većem povlačenju sredstava iz fondova EU.

Jandroković: Ovo je sredina u kojoj je HDZ snažan

-Ovo je jedna sredina u kojoj je HDZ zaista snažan, u kojoj HDZ, usudio bih se reći, raste i priprema se da obrani ono što ima, ali svakako u idućem razdoblju očekujem da će biti još više gradova i općina, a čvrsto vjerujem da možemo i do župana u Zagrebačkoj županiji- rekao je u svom obraćanju predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandrokovićem te izrazio svoju duboku zahvalnost utemeljiteljima stranke, kao i hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih branitelja.

Okupljenima se obratio i nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament Karlo Ressler, kao i ostali kandidati s liste.

-Ovoga tjedna započeli smo kampanju za europske izbore, ali smo i započeli kampanju u kojoj želimo naglašavati važnost upravo lokalnih projekata jer svaki od tih projekata ima širu priču koja pokazuje da nije dovoljna jedna razina obnašanja vlasti. Potrebno se uvezati i jedino na lokalnoj, državnoj i europskoj razini možemo napraviti prave razlike. Ovo su izbori na kojima se ne odlučuje samo o tome kakav će biti smjer Europe u sljedećih pet godina, nego se odlučuje i o tome kako će se živjeti ovdje u Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj- poručio je Ressler

Na svečanoj sjednici predstavljena je i aktualna lista Hrvatske demokratske zajednice za predstojeće izbore za Europski parlament.

Grad
Hrvatska
Politika
Velika Gorica
Zagrebačka županija