To je posao

EDUKA zna kako do europskih sredstava, započela provedba novog projekta

Uz Znanstvenu avanturu u tijeku je i provedba projekta Klinčići - razvojni program podrške djeci na području općine Klinča Sela
DSC_6405-2

Osim Sinekološke STEMedukacije koja je u tijeku provedbe, EDUKA je s uspjehom prošla na još jednom europskom natječaju. Tim ljudi okupljen oko Renate Kobetić na Europski socijalni fond prijevio je projekt Klinčići – razvojni program podrške djeci na području općine Klinča Sela, koji je uspješno apliciran te su ostvarena bespovratna sredstva u iznosu od 456.717,00 kuna. Radi se o fondu koji je namijenjen za poduku, pripremu za maturu, razne jezične vještine,

EDUKA ovaj projekt provodi zajedno s Osnovnom školom Klinča Sela, Udrugom za logopedski i psihološku podršku “Ježeva kućica” te Općinom Klinča Sela.

-To nam je drugi projekt za koji smo ostvarili sufinanciranje iz ovog fonda, jer kao što znate u provedbi smo projekta Znanstvena avantura koji je financiran iz Ministarstva znanosti i obrazovanje, a u okviru projekta su predviđena dva kampa za darovitu djecu. Jedan kamp će se održati sada za vrijeme uskršnjih praznika ovdje u Klinča Selima gdje dolaze djeca iz Zadarske županije, dok djeca iz Zagrebačke županije idu u lipnju u Zadar. Partneri na tom projektu su nam Fakultet strojarstva i brodogradnje, Općina Klinča Sela i Prirodoslovno grafička škola iz Zadra- ispričala nam je predsjednica EDUKE Renata Kobetić koja nam je otkrila i pojedinosti projekta Klinčići.

-U tom projektu ima dosta radionica koje su povezane uz psihologiju i logopediju. U tom se projektu također financiraju besplatne pripreme za maturu za obje razine, a tu su i radionice novinarstva, radionice koje su vezane za prikazivanje filmova te poduku. Također, imamo i početne tečajeve za španjolski, francuski i engleski jezik, kao i niz radionica za darovitu djecu- kazala je predsjednica EDUKE.

Provedba Klinčića traje 14 mjeseci, a provedba projekta započela je 27. prosinca 2022., dok je provedba Znanstvene avanture započela 13. listopada prošle godine i traje do 31. kolovoza.

Događanja
Klinča Sela