DVD Strmec Bukevski u nedjelju slavi veliki jubilej

DVD Strmec danas ima 112 članova, od čega su 64 člana Skupštine s pravom glasa, dok ostatak članstva čine djeca i mladež, a tu su i pričuvni članovi, te gotovo 100 podupirajućih članova

1951. u Strmcu Bukevskom osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec, koje bez prestanka djeluje sve do današnjih dana. DVD Strmec danas ima 112 članova, od čega su 64 člana Skupštine s pravom glasa, dok ostatak članstva čine djeca i mladež, a tu su i pričuvni članovi, te gotovo 100 podupirajućih članova.

Od osnivača društva danas je živ jedino Vjekoslav Sofić, čijem se dolasku na nedjeljnu proslavu svi u društvu vesele. Naime, društvo će u nedjelju s godinom dana odmaka proslaviti vrijedan jubilej – 70 godina neprekinutog rada i djelovanja.

-Poznato je već kako mi želimo imati prave proslave, odlučili smo pričekati da se stvari vrate u staro normalno i da organiziramo ovu proslavu. Osim toga, bila nam je želja da pričekamo i dolazak novog navalnog vatrogasnog vozila koje nam je na korištenje dala Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice- na početku razgovora će predsjednik Društva Dražen Đuran, koji je na čelno mjesto DVD-a Strmec došao 2015. godine.

Bilo je u proteklih 70 godina i teških razdoblja, no u posljednjih desetak i više godina društvo bilježi konstantan napredak.

-Lanjska godina nam je najznačajnija jer smo u natjecateljskom dijelu postigli najveće uspjehe, jer smo s dvije ekipe nastupili na državnom natjecanju, gdje nam je muška B ekipa bila pritajeni favorit, a uz njih na natjecanju je bila i ženska A ekipa. Ovdje treba napomenuti, kako nam je ženska ekipa u dva navrata bila na natjecanju Donje Austrije, gdje dolazi između 1400 i 1500 ekipa, koje se natječu kroz 48 sati na dvadesetak terena- priča nam predsjednik Đuran, koji se prisjetio i rada društva u prošlim vremenima.

-Jedno smo od rijetkih društava koje nije imalo prekida niti u ratnim vremenima. Spomen čavliće, lente i povelje zahvalnosti sada nam je uplatilo 58 društava, a 92. kada smo imali proslavu za 40 godina tada nam je samo šest društava bilo na proslavi. Tada smo skromno obilježili taj jubilej, a danas trideset godina kasnije sa šest društava došli smo na 58, što je ogroman napredak i prepoznatljivost našeg društva ne samo na području Zagrebačke županije, nego i šire- ispričao nam je predsjednik DVD-a Strmec Bukevski.

Proslava 70 godina djelovanja održat će se u nedjelju, 29. svibnja od 17 sati za kada je najavljeno postrojavanje svih vatrogasaca i pozdrav zastavama, a tom će se prilikom održati i posveta kamiona kojeg je društvo dobilo na korištenje od Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Nakon toga slijedi kraća svečana sjednica na kojoj će se prisutni gosti upoznati s radom društva u proteklih sedam desetljeća, pri čemu će se istaknuti pojedincima dodijeliti zahvalnice i priznanja. Završetkom svečanog dijela slijedi vatrogasna zabava uz svirku Grupe San.