KRUH ĆE UVIJEK BITI HRSKAV

Držite kruh u plastičnoj vrećici? Evo zašto griješite, postoji puno bolji način

Kruh je namirnica koja se svakodnevno nalazi na većini stolova. Iako ga često kupujemo svježeg i hrskavog, već sljedeći dan postaje suh ili, još gore, pojavi se plijesan
kruh (3) Foto: Unsplash/Ilustracija

Mnogi ga čuvaju u plastičnoj vrećici, kutiji za kruh ili jednostavno ostave na kuhinjskom pultu – ali stručnjaci upozoravaju da su to loše navike koje mogu skratiti njegovu svježinu i ugroziti zdravlje.

Ako kruh držite u plastičnoj vrećici, vrlo brzo će se osušiti i izgubiti svoju mekoću. S druge strane, ako ga pohranite u kutiju za kruh, postoji velika vjerojatnost da će zbog nakupljene vlage ubrzo razviti plijesan.

Foto: Unsplash/Ilustracija

Najbolje mjesto za čuvanje kruha?

Vaš zamrzivač. Iako možda zvuči neobično, zamrzavanje kruha najbolji je način da mu produžite trajnost i zadržite svježinu. Tako ćete uvijek imati spremnu štrucu pri ruci – a kad vam zatreba, dovoljno ju je jednostavno odmrznuti.

Postoje dva učinkovita načina odmrzavanja:

Brza metoda – Ako vam kruh treba odmah, izvadite smrznutu štrucu, zamotajte je u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu da se zagrije. Bit će mekan iznutra i hrskav izvana – kao da je svježe pečen.

Sporo odmrzavanje preko noći – Ako želite kruh za doručak, izvadite ga prije spavanja i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći otopi na sobnoj temperaturi. Ujutro će imati okus i miris kao da ste ga upravo kupili u pekari.

Zaboravite plastične vrećice i kutije – pravilnim čuvanjem kruha u zamrzivaču možete izbjeći bacanje hrane i svaki dan uživati u njegovoj svježini.

Foto: Unsplash/Ilustracija

Hrvatska
Zanimljivosti