Dolijao piroman iz Zaprešića. Za Uskrs podmetnuo dva požara

27-godišnjak se skrivao u blizini požara i u miru promatrao kako vatrogasci popravljaju njegovih ruku djelo

Zaprešićki policajci prijavili su 27-godišnjaka koji je osumnjičen za podmetanja dva požara u Zaprešiću.

Policija sumnja da je 27-godišnjak u Ulici kardinala Alojzija Stepinca zapalio plastični kontejner nakon čega se požar proširio na limeni kiosk uslijed čega su unutrašnjost kioska i artikli djelomično izgorjeli, a požar je uzrokovao i djelomično sagorijevanje dva stupa električne energije i telekomunikacije.

Nakon izazivanja požara, osumnjičeni se sakrio u napušteni objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini, gdje se i skrivao otprilike pola sata, dok su za to vrijeme vatrogasci zaustavili daljnje širenje podmetnutog požara.

Potom je 27-godišnjak izašao iz napuštenog objekta i došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici gdje je otvorenim plamenom izazvao požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. U tom požaru su izgorjela invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža, a zapalila su se i vrata te oštetili prozori poljoprivredne ljekarne.

Osumnjičeni se nakon izazivanja tog požara udaljio s mjesta događaja gdje su ga uočili policajci koji su ga priveli na kriminalističko istraživanje, a potom je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policija dodaje da je materijalna šteta zasad neutvrđena, a cijeni se većom.