DOLIJAO FANTOM S TREŠNJEVKE: Dvije godine uhodio djevojku i vrebao kroz prozore kuća

Policija je uhitila i pritvorila 41-godišnjaka
threatening-1541063_1280

Zagrebačka policija uhitila je i pritvorila 41-godišnjaka nazvanog fantom s Trešnjevke zbog sumnje da je gotovo dvije godine učestalo uhodio 24-godišnju djevojku te iz dvorišta pod okriljem mraka vrebao kroz prozore obiteljskih kuća.

Fantom je uhićen u ponedjeljak nakon dojave da u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci gleda kroz prozore kuće. Iako ga nisu pronašli pred kućom koju je vrebao policajci su ga nešto kasnije pronašli na Trešnjevci te doveli u postaju na kriminalističko istraživanje.

Naime, sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. ustrajno, u više navrata pratio te uhodio djevojku pokušavajući s njom uspostaviti kontakt što je ona nedvojbeno odbijala. Dočekivao bi ju i ispred posla te se biciklom vozio pored nje sve do kuće što je kod djevojke izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u ovoj godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene, kažu u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je trešnjevački fantom zalazio u dvorišta i drugih obiteljskih kuća te gledao kroz prozore, ali time nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Crna kronika
Grad Zagreb
Hrvatska