Na odgovor nije trebalo dugo čekati

Dolenec odgovorila prosvjednicima: Grad je dobio uputu da mora mijenjati projekt, nadam da vrlo brzo nastavljamo radove

I dok se iz Grada nadaju novom vrtiću mještani radove smatraju štetnima i nadaju se nekoj novoj vlasti koja će nuditi druga rješenja
Zagreb: Prosvjed stanovnika Donje Dubrave i drugih gradskih četvrti zbog nestručnog i samovoljnog djelovanja gradske vlasti Tomislav Miletic/PIXSELL

Građani Donje Dubrave i drugih gradskih četvrti, umirovljenici i članovi raznih udruga izrazili su u utorak nezadovoljstvo zbog nestručnog i samovoljnog djelovanja gradske vlasti, zbog čega je devastiran prostor mjesnog odbora koji je trebao biti prenamijenjen u dječji vrtić. Radove su ocijenili štetnima i nadaju se nekoj novoj vlasti koja će nuditi druga rješenja. Odgovorila im je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Zastupnica u Gradskoj skupštini Gordana Rusak rekla je kako je Gradska uprava oduzela prostor bivšim korisnicima pod krinkom brige za djecu, a da sada zgrada nakon započetih radova ne koristi više nikome.

– Narušena joj je statika, uništena je i zarasla u korov. Ovdje se ništa ne radi već više od pola godine, a uništeno je i zaraslo u korov i jedino javno dječje igralište na ovom području tik do prostora mjesnog odbora, kaže Rusak.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec koja je kaže da je to bila je procjena i projektanta i nadzora da se treba napraviti dodatna analiza nosive konstrukcije, dakle krovne konstrukcije prije svega i da je Grad dobio uputu da mora mijenjati projekt.

– Dakle, mijenjali smo glavni projekt da bismo osigurali sigurnost te buduće građevine jer to je nekakva drvena stara konstrukcija, mislim da je zgradica preko 50 godina stara, tako da smo morali ishoditi izmjene dozvola. Sad smo pred izmjenama i to je bio razlog zastoja na gradilištu, ali ja se nadam da vrlo brzo nastavljamo radove tamo i to je jedan od vrtića koje brojimo da ćemo završiti ove godine – objašnjava Dolenec.

I dok se iz Grada nadaju novom vrtiću mještani radove smatraju štetnima i nadaju se nekoj novoj vlasti koja će nuditi druga rješenja.

Aktualno
Grad Zagreb