dm osigurao 477.957 kuna za djecu i mlade

dm je u petak obilježio Giving Friday

Davor Višnjić/PIXSELL

Uz podršku kupaca, dm je u petak obilježio Giving Friday, potpuno drukčiju verziju Crnog petka, te je za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurano 427.117 kuna, kao i dodatnih 50.840 kuna prodajom non-fungible tokena, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Novac će biti namijenjen za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi o kojima brinu Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Već pet godina, dm donira pet posto ukupnog dnevnog prometa. Svaka jučerašnja kupnja 92.349 kupaca za Giving Friday doprinijela donaciji, baš kao i prodaja non-fungible tokena ili nezamjenjivih žetona, koje je dm izdao u suradnji s akademskom slikaricom Nikolinom Ivezić kako bi građanima omogućio još jedan način podrške centrima. NFT-evi su i dalje dostupni na platformi Opensea na blockchainu Polygon, a sav prihod od prodaje izravno će se uplatiti na račun centara, stoji u priopćenju.

– Giving Friday inicijativa je kojom dm svake godine na jedan dan nastoji ujediniti građane u solidarnosti te ih potaknuti da učine plemenito djelo i pomognu potrebitima u zajednici. Ove godine našem se pozivu odazvao do sada najveći broj kupaca koji su doprinijeli donaciji koja dobrobit djeteta stavlja na prvo mjesto, rekla je prokuristica i voditeljica Nabave i marketinga u dm-u Gordana Picek.

Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje donirana novčana sredstva omogućit će opremanje jasličkog odjela novim dječjim krevetićima i previjalištima za bebe, dok će Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik sredstva uložiti u adaptaciju stana koji će pretvoriti u stambenu zajednicu za djevojke.

Tijekom proteklih pet godina, zahvaljujući Giving Fridayu, dm je osigurao više od milijun i pol kuna organizacijama koje brinu o društveno osjetljivim skupinama te ustanovama čiji je cilj poboljšati zdravstvenu zaštitu i kvalitetu života građana.