Predstavljamo Eko ranch kod veselog truta

Dario Frangen: Jedino zdrava hrana nas može održati zdravima!

Dario i Binna Frangen "Petek na Gorice" iskoristili su za promociju svojih proizvoda koji se mogu pronaći unutar brenda "Eko rancha kod Veselog truta" i "Hand made my Binna“
DSC_3387

Za nama je uspješno drugo izdanje “Petka u Gorice” u organizaciji Turističke zajednice Grada Velike Gorice, koja je u jesen odlučila zakoračiti s jednom novom manifestacijom, koja je u Park plemenite opčine Turopoljske izmamilo mnoštvo Goričana, koji su na dvadesetak štandova mogli uz gastro ponudu, pronaći i niz proizvoda domaćih OPG-ova. Mi smo zastali kod Darija i Bine Frangen, koji su se predstavili sa svojim Eko ranchem kod Veselog truta, kao i svojim drugim brendom “Hand made my Binna“.

-Mi nudimo puno slatkih stvari. Tu je sve što trut može delati- uz smiješak je započeo razgovor Dario Frangen, otkrivši nam kako je dio gospodarstva u Turopolju i Posavini, dok je drugi dio gospodarstva u Dalmaciji.

-Kao što vidite nudimo pčelinje proizvode od meda, peludi, matične mliječi i badema. Ima tu svega od kozmetike, medenjaka, svijeća pa do maslinova lista i sušenoga lovora za dobar gulaš. Jednom riječju ovdje ima “sega vraga”- govori nam Dario, koji uz suprugu Binnu i vrijedne pčele proizvodi sve ovo.

-Na našem je gospodarstvu između 70 i 120 pčelinjih zajednica, koje se nalaze na goričkom i posavskom dijelu- nastavlja dalje s pričom naš sugovornik i otkriva kako je sezona meda bila “kilava”.

-Proljeće je krenulo jako loše, da bi se to kasnije malo popravilo. Iskreno, pamtimo i bolje dane- ističe Dario, koji pozdravlja ideju “Petka na Gorice”.

-Predivna stvar. Prvo nalazimo se u lijepom ambijentu, a veseli me što napokon pokušavamo ljude nakon onog idiotizma korone vratiti u normalu. Vidite i sami da se ljudi druže, a neki i zastanu kod štanda i popiju rakijicu s prijateljem. Upravo to je neprocjenjivi dio svakoga sajma. Daj Bog da i nekaj prodamo, jer zbog toga smo i tu- kazao nam je vlasnik Eko rancha kod veselog truta, koji je osnovan 1999. godine.

-Još godina i pol i slavit ćemo četvrt stoljeća. Ne damo se i stalno neš novoga pokušavamo, tako da smo se proširili i na Dalmaciju. Pokušavamo sljubiti zelenu i plavu Hrvatsku- otkrio nam je Dario Frangen, i pozvao sve Velikogoričane da sljedećeg vikenda dođu do Muzeja Turopolja na Gastro Turopolja unutar kojeg se održava i Gospodarski sajam te 11. Dani meda Velike Gorice.

-Dođite, posjetite, kušajte, a na kraju i kupite neš. Kupujte zdravo, jedite zdravo- zaključio je naš sugovornik.

Događanja
Naši ljudi našeg kraja
Velika Gorica