Croatia Rally sljedeće godine od 20. do 23. travnja

Hrvatska je ostala jedno od trinaest natjecanja u sezoni koja će tradicionalno krenuti u siječnju u Monte Carlu

Luka Stanzl/PIXSELL

Svjetsko prvenstvo u reliju u sezoni 2023. donosi povratak u Sjevernu i Južnu Ameriku uz sasvim novo natjecanje koje će se održati u tri europske države, a svoje mjesto u kalendaru zadržao je Croatia Rally koji će se i u novoj sezoni održati u drugoj polovici travnja. Tako je Hrvatska ostala jedno od trinaest natjecanja u sezoni koja će tradicionalno krenuti u siječnju u Monte Carlu.

Organizatori Croatia Rallyja u dogovoru s WRC Promotorom uspjeli su zadržati svoj termin, koji je odličan produžetak turističke sezone u Hrvatskoj. U 2022. godini na natjecanje održano u pet hrvatskih županija i Gradu Zagrebu stiglo je nešto više od sto tisuća stranih gledatelja.

– Izuzetno mi je drago da je Croatia Rally dobio pozitivne ocjene za ovu godinu te zadržao svoje mjesto u kalendaru za 2023. Na prva dva izdanja natjecanja u Hrvatskoj smo se susretali s brojnim izazovima i puno smo iz njih naučili. Uvjeren sam da će treće izdanje biti najbolje do sada, s obzirom na to da su covid mjere u potpunosti ukinute 9. travnja 2022., samo dvanaest dana prije starta našeg natjecanja. Upravo zbog toga vjerujem da ćemo postaviti nove rekorde i postići brojku od 500.000 gledatelja. Itinerer ćemo osvježiti jednim novim brzinskim ispitom na području Primorsko-goranske županije. Croatia Rally 2023. bit će pravi spektakl, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Croatia Rally jedno je od samo tri natjecanja na asfaltu, a ujedno i druga od pet postaja Junior WRC-a, za vozače do 30 godina. Ceremonijalni start Croatia Rallyja održat će se 20. travnja, dok se posade na cilju četverodnevnog natjecanja očekuju u nedjelju, 23. travnja.

– Očekujemo odličnu utrku te napokon uvjete bez ograničenja! Ovogodišnji kalendar je vrlo atraktivan, ali Hrvatska ostaje među samo tri zemlje s asfaltnim relijem od ukupno 13 utrka što daje dodatni prestiž Croatia Rallyju. Po onome što čujem od kolega iz FIA-e naša utrka spada među najatraktivnije te su mnogi već najavili svoj dolazak u Hrvatsku. Čeka nas mnogo posla kako bi Hrvatsku predstavili u najboljem svjetlu, ali protekle dvije godine održavanja utrke u teškim uvjetima pokazale su da imamo pravi team koji je spreman odgovoriti svim izazovima, rekao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner.