Čilić poražen u finalu od Đokovića

Bio je ovo već 21. međusobni meč Đokovića i Čilića te je nastavljena apsolutna dominacija srpskog tenisača koji je devetnaesti put pobijedio

Sanjin Strukic/PIXSELL

Marin Čilić ostao je bez krune pobjednika na dvoranskom ATP turniru u Tel Avivu, u finalu je bolji od njega bio Srbin Novak Đoković sa 6-3, 6-4.

U prvom setu ključni trenutak se dogodio kod 2-1 za Đokovića kada je Čilić popustio na svoj početni udarac. Đoković je pobjegao na 4-1 te je vrlo suvereno igrao na svojim servis gemovima te dobio prvu dionicu 6-3.

Dominacija Đokovića prelila se i na drugi set koji je prvi nositelj Tel Aviva otvorio novim breakom. Od uvodnih deset poena drugog seta Đoković je osvojio devet te je tada napravio novi veliki korak prema ukupnom slavlju. Jedinu pravu šansu za povratak Čilić je imao kod 2-3 u drugom setu. Dobio je prva dva poena na servis Đokovića (0-30) te je došao do prve i jedine break lopte. No, ostala je neiskorištena, Đoković se prošuljao kroz taj gem i nakon toga više nije radio krive poteze.

Bio je ovo već 21. međusobni meč Đokovića i Čilića te je nastavljena apsolutna dominacija srpskog tenisača koji je devetnaesti put pobijedio.