Centar za mlade Zaprešić preselio u zamjenski prostor

Centar za mladež Zaprešić, novim imenom CeZaM Zaprešić ponovno je uselio u novi prostor, ovoga puta u Ulici Vladimira Novaka 25

Centar za mladež Zaprešić, novim imenom CeZaM Zaprešić ponovno je uselio u novi prostor, ovoga puta u Ulici Vladimira Novaka 25. Nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio i Zaprešić CeZaM je bio primoran iseliti iz svojih prostorija i ustupiti ih sudu i gruntovno čija zgrada je u potresu teško stradala.

Odmah nakon odluke o iseljenju krenulo se u uređenje sadašnjeg prostora CeZaM Zaprešić gdje CeZaM provodi svoje aktivnosti u prema planu. U Gradu su svjesni činjenice kako je ovo trenutno alternativno rješenje, iako ovaj prostor nije idealan za njihove potrebe. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus obišao je prostor s voditeljicom CeZaM-a Klaudijom Devčić Majerić.

-U novom prostoru smo pokušali osigurati relativno adekvatne uvjete, on je adaptiran, a uloženo je oko 150 000 kuna. Ovaj prostor po svojim gabaritima nije jednak prethodnom, ali mislim da će zadovoljiti, za neko vrijeme, potrebe djelovanja CeZaMa koji je kao udruga više nego važna za Grad Zaprešić jer djeluje na širokom dijapazonu populacije – od mladih, srednjih generacija do treće životne dobi. Puno projekata su do sada pokrenuli i realizirali te su zapravo primjer udruge u Gradu koja uspijeva i van gradskog proračuna namiriti sredstva iz drugih oblika financiranja i time oplemeniti kvalitetu života u našemu gradu, kazao je Labus.

Unatoč pandemiji CeZaM Zaprešić radi i održava individualna savjetovanja, psihoterapije i pomoć u učenju. Organiziraju i online radionice te grupe uživo koje provode u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

-Prostor je manji pa će neke stvari zahtijevati puno veću organizaciju i strukturu rada, ali snalazimo se. Još uvijek nismo zadovoljili baš sve tehničke uvjete, ali na dobrom smo putu. Za dva tjedna očekujemo da u potpunosti profunkcioniramo u ovom novom prostoru, rekla je Devčić Majerić.