Božinović ne želi spekulirati o službenom proglašenju kraja pandemije

Ovo ljeto dočekujemo u dobroj mjeri rasterećeni od onoga što smo imali posljednje dvije godine i nadamo se da jesen neće biti izazovna, kazao je Božinović

Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako ne bi spekulirao o proglašenju kraja pandemije koronavirusa dodajući da o tome odluku donosi Vlada RH na prijedlog ministra zdravstva.

-Činjenica je da osim nekih minimalnih mjera u sustavima zdravstva i socijalne skrbi praktički više nema ograničenja, što ne znači da virusa više nema jer naši sugrađani i dalje podliježu toj bolesti- rekao je ministar u Policijskoj akademiji nakon primopredaje novonabavljenih vozila za policiju.

Božinović je naglasio kako ne želi spekulirati o službenom proglašenju kraja pandemije te je dodao da nije siguran da je itko pa ni Svjetska zdravstvena organizacija proglasila kraj pandemije.

-Ovo ljeto dočekujemo u dobroj mjeri rasterećeni od onoga što smo imali posljednje dvije godine i nadamo se da jesen neće biti izazovna- kazao je.