BAN ZA BANOVINU: Zaprešićki zadrugari pokrenuli inicijativu za pomoć Glinjanima

Skupljalo se na nekoliko lokacija i to ciljano onih artikala koji su bili najpotrebniji, a sva pomoć podijeljena je potrebitima u Glini

Srednjoškolska učenička zadruga Ban iz Zaprešića pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za potresom stradala područja, a inicijativi su se odmah pridružile i druge učeničke zadruge.

Tako su pomoć za stradale prikupili i marljivo sortirali učenici i voditelji UZ Okić iz OŠ Mihaela Šiloboda, UZ Martinovac iz OŠ Ivana Benkovića iz Dugog Sela, UZ Suncokreti Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Samobora, UZ Baltazar OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, UZ Breza OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice, UZ Sunce OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice te Dječji vrtić Vrtuljak iz Zaprešića.

Skupljalo se na nekoliko lokacija i to ciljano onih artikala koji su bili najpotrebniji – posteljine, deka, deterdženta za rublje i suđe, higijenskih potrepština, grijalica, rešoa za kuhanje, pećnica, gumenih čizmi i drugo, a sva pomoć podijeljena je potrebitima u Glini.

– Glina je grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačića, a Učenička zadruga SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića nosi upravo to ime. Iako nam to nije bilo ni na kraj pameti kad smo krenuli u akciju, poveznica se nametnula sama od sebe. Mostovi spajaju jednu obalu s drugom, premošćuju bujne tokove, izdržavaju razorne potrese, oni stvaraju povjerenje i sigurnost, ubrzavaju želje, udaljuju različitosti. Tako smo i mi krenuli graditi novi most između zadrugara Zagrebačke županije i Gline, poručili su zadrugari iz Zaprešića.