Kako sačuvati limun svježim i do tri mjeseca: trik koji štedi novac i sprječava otpad

Ako vam limun često propadne prije nego što ga stignete iskoristiti, niste jedini. Iako je riječ o voću koje koristimo u raznim jelima i napicima, mnogima limun ostane zaboravljen u kuhinji – dok ne postane suh ili pljesniv. Srećom, postoji jednostavan i učinkovit trik kojim možete sačuvati svježinu limuna znatno duže.
Rješenje je – čuvanje limuna u vodi, u hladnjaku.
Sve što trebate učiniti jest staviti cijele, neoštećene limune u staklenu ili plastičnu posudu, napuniti je vodom i spremiti u hladnjak. Na ovaj način limuni ostaju sočni i svježi čak do tri mjeseca, što je daleko dulje nego kad ih držite na sobnoj temperaturi ili u običnoj ladici hladnjaka bez vode.
Ova metoda osobito je korisna za one koji kupuju voće u većim količinama ili ne koriste limun svakodnevno, ali žele izbjeći bacanje hrane. Bez dodatne obrade i bez kemikalija, jednostavno – voda i hladnjak. Rezultat: limun spreman za korištenje kad god vam zatreba.
Isprobajte i uvjerite se sami – vaši limuni (i vaš kućni budžet) bit će vam zahvalni.