Uz ovaj trik kuhana riža ostaje prozračna i pahuljasta

Riža je odličan prilog, ali ponekad ju je teško pravilno skuhati. Lako može postati kašasta. Kada je riječ o dobrim prilozima, riža je među najboljima.
Kuharica Sadia Sami je nedavno na TikToku podijelila odličnu metodu za pripremu “savršene” riže. Prema njezinim riječima, tajna se krije u jednostavnom koraku prije samog kuhanja. Ovaj korak smatra se ključnim kako bi riža ostala prozračna i pahuljasta.
– Prvo operite rižu najmanje tri puta, a zatim ju ostavite da se namače najmanje 30 minuta prije kuhanja. U velikom loncu zakuhajte vodu, dodajte malo soli i ocijeđenu rižu. Čim voda počne kipjeti, kuhajte je točno pet minuta. Zatim ocijedite rižu, prenosi N1.
– Vratite je u lonac i ostavite da se pari na laganoj vatri. Nakon 10 minuta, imat ćete savršenu rižu.
U videu Sadia potvrđuje da koristi jednu šalicu riže i namače je u tri puta većoj količini mlake vode.