Popularan na društvenim mrežama

Uz ovaj trik krumpir će ostati duže svjež

Za najbolje rezultate kombinirajte ovu metodu s pravilnim skladištenjem
krumpir

Krumpir se naširoko koristi u kulinarstvu zbog svoje svestranosti. Međutim, brzo krenu klijati ili se kvare. Ako se ne skladišti pravilno, krumpir može pustiti klice ili početi truliti zbog vlage ili izloženosti svjetlosti. Budući da se pokvaren ili previše proklijao krumpir često baca, to dovodi do nepotrebnog bacanja hrane.

Stručnjaci za upravljanje Wheeldon Brothers otkrili su jednostavan trik s jabukom koji može produljiti svježinu krumpira do tri puta duže, prenosi N1.

– Skladištenje krumpira s jabukom pomaže u sprječavanju klijanja i održava ih dulje svježima. To je jednostavan način da smanjite otpad i da vaše namirnice traju, objasnili su.

Malo poznati trik koji je postao prilično popularan na društvenim mrežama djeluje jer jabuke prirodno ispuštaju plin etilen koji pomaže regulirati proces zrenja, što može usporiti klijanje krumpira. Za najbolje rezultate kombinirajte ovu metodu s pravilnim skladištenjem – držite krumpire na hladnom, tamnom i suhom mjestu.

Tradicionalno, pohranjivanje krumpira u ormar ili smočnicu bila je metoda koja se najčešće koristila. Ali moderni savjeti sada sugeriraju da hlađenje krumpira ispod 5 Celzijevih stupnjeva još više produljuje njihov rok trajanja.

Hrvatska
Život