Više od sto sudionika

VELIKA GORICA Započela konferencija Business Forum

Premijerno izdanje konferencije koja se održava u Poduzetničkom inkubatoru, okupila je brojne poduzetnike, direktore gradskih poduzeća, kao i čelne ljude grada koji su svesrdno podržali ovaj projekt, koji se prema odazivu na prvu konferenciju pokazao kao pun pogodak
DSC_1765

Inicijativom Renata Ivanuša, direktora tvrtke Tvornica sadržaja u Velikoj Gorici je došlo do pokretanja konferencije “Velika Gorica Business Forum”. Premijerno izdanje konferencije koja se održava u Poduzetničkom inkubatoru, okupila je brojne poduzetnike, direktore gradskih poduzeća, kao i čelne ljude grada koji su svesrdno podržali ovaj projekt, koji se prema odazivu na prvu konferenciju pokazao kao pun pogodak.

-Velika Gorica je nekada bila dijelom Grada Zagreba i razvijala se kao spavaonica Grada Zagreba, ma koliko god ona bila lijepa. Nažalost, toga poduzetništva i industrije nije bilo u takvom broju. Zadnjih godina događa se pravo čudo, rekli bi ljudi renesansa, jer u Velikoj Gorici je niknulo nekoliko poduzetničkih zona, otvaraju se nove tvrtke, a Velika Gorica danas ima 2100 poduzetnika. Za sve to sluha je imala i Gradska uprava- istaknuo je Renato Ivanuš, koji vjeruje kako je ovo jedan sjajan početak.

-Odgovor poduzetnika na našu ideju je sjajan, zbog čega smo morali zatvoriti i prijave- naglasio je Ivanuš, zahvalivši se svima koji su se odazvali njihovu pozivu.

Ideju o pokretanju konferencije svesrdno je podržao i gradonačelnik Krešimir Ačkar, rekavši kako je Grad Velika Gorica napravio značajne iskorake na gospodarskom planu.

-Ti iskoraci su prepoznati i na nacionalnoj razini. Gospodin Ivanuš je prepoznao potencijal šestog grada po veličini, koji je otvorio nove poslovne zone, popunio postojeće, a znatne iskorake napravio po pitanju pristupa poduzetništvu, kao glavnom generatoru punjenja proračuna. Kada je gospodarstvo u gradu na zavidnoj razini, tada imate dovoljno novaca i za sve ono što građani očekuju od svoga gradonačelnika- kazao je Ačkar i istaknuo kako je jedna ovakva konferencija nedostajala gradu.

-Ovo je najbolji mogući dokaz kako Velika Gorica više nije spavaonica, već Velika Gorica i na tom gospodarskom planu čini velike iskorake te je prepoznata upravo zbog toga. Hrvatska pošta se preselila ovdje, tu je Lidl, Eurospin i Atlantic grupa, a uskoro će Velika Gorica biti i dom hrvatskog nogometa- s ponosom je rekao Ačkar.

Na konferenciji će se predstaviti infrastruktura za poduzetnike, od poduzetničkih zona do inkubatora, u jednom panelu svoja će iskustva podijeliti poduzetnici koji su investirali u Veliku Goricu, a u drugom panelu bit će riječi o povezanosti nogometa i poduzetništva te potencijalnima budućeg Nogometnog kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Među sudionicima konferencije su gradonačelnik Krešimir Ačkar, pročelnik Domagoj Ilečić, ravnateljica Razvojne agencija VE-GO-RA Mateja Kalisar, direktorica Meridiana 16 Ivana Bakunić, direktor tvrtke ALTPRO Tin Viduka, ravnatelj Medicinskog centra Gorica Nikola Leder, dugogodišnji poduzetnik Siniša Drobnjak te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

Konferenciju je podržala i Zagrebačka županija ispred koje je događaju prisustvovao pročelnik Upravnog odbora za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić, a otvorenju konferencije odazvao se i državni tajnik Josip Bilaver.

Događanja
Gospodarstvo
Izbor urednika
Velika Gorica