Odluku podržala većina članova

Još jedna stranka Milanoviću pružila potporu na predsjedničkim izborima

Iako smatraju da nije savršen kandidat, iz stranke poručuju da jedino Milanović može pobijediti kandidata HDZ-a i spriječiti njihovo ovladavanje svim državnim institucijama
Zagreb: Predsjednik Milanović komentirao odluku Ustavnog suda Luka Stanzl/PIXSELL

Stranka Centar objavila je danas da će pružiti potporu Zoranu Milanoviću na predstojećim predsjedničkim izborima. Odluka je, navode, donesena većinom glasova članova predsjedništva stranke, na sjednici predsjedništva održanoj u nedjelju.

Kako je pojasnio predsjednik stranke Ivica Puljak, “u trenutku kada je HDZ sinonim za sve što Centar ne želi u modernoj Hrvatskoj, podržat će Zorana Milanovića kao jedinog kandidata koji u ovom trenutku može odnijeti pobjedu nad bilo kojim HDZ-ovim kandidatom”.

– Suprotstavljanje HDZ-u nije samo političko pitanje, već neizbježna potreba, ako želimo ponovno uspostavljanje reda u našoj zemlji. To se odnosi na svaku razinu upravljanja pa tako i na funkciju koju obnaša predsjednik, rekao je Puljak dodajući da je Centar i do sada dosljedno birao Hrvatsku, a ne HDZ.

Puljak je naglasio i da je Zoran Milanović, iako nije savršen kandidat, na predstojećim izborima jedina osoba s dugogodišnjim političkom iskustvom koja može pobijediti kandidata HDZ-a i spriječiti njihovo ovladavanje svim državnim institucijama, prenosi N1.

Hrvatska
Politika