Nova platforma za poduzetnike

VIDEO Sutra se otvara Velika Gorica Business Forum, najavljeno i ustrojavanje godišnje gospodarske nagrade

Projekt je zamišljen kao platforma koja će okupljati poduzetnike u gradu, a počinje već sutra s prvom business konferencijom
WhatsApp Slika 2024-10-22 u 11.15.59_48b36e05

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je novi projekt pod nazivom “Velika Gorica Business Forum”, a kojega su predstavili gradonačelnik Krešimir Ačkar te direktor Tvornice sadržaja i organizator projekta Renato Ivanuš.

Projekt je zamišljen kao platforma koja će okupljati poduzetnike u gradu, a počinje već sutra s prvom business konferencijom. Kako je tom prilikom istaknuo gradonačelnik Ačkar, Velika Gorica postaje sve važnije poduzetničko i gospodarsko središte u Hrvatskoj.

– Trend rasta broja poduzeća i poduzetnika zapravo je kontinuitet sustavnog ulaganja u infrastrukturne projekte, poticanja mjera za poslovanje te kontinuirane suradnje sa svim sektorima. Velika Gorica strateški je izvrsno pozicionirana što je čini vrlo privlačnom destinacijom za sve poslovne subjekte, dok Grad radi na stvaranju pozitivnog poslovnog okruženja. Upravo to je ključni pokretač projekata u Velikoj Gorici i činjenica zbog koje se mnogo bolje puni gradski proračun te se omogućava podizanje standarda života i komunalne infrastrukture, rekao je uvodno Ačkar i nadodao:

– Počašćeni smo što će se ovaj prvi business forum održati na ovako visokoj razini. Sugrađanin Renato Ivanuš prepoznao je potencijal Velike Gorice kao grada koji se razvija u sektoru poduzetništva. Projektom je omogućio i drugima da to vide i da samim time grad postane još atraktivniji i poželjniji za poslovanje. Posebno mi je drago što će se business konferencija održati u našem Poduzetničkom inkubatoru. Veselim se raspravama, kvaliteta sudionika je zavidna te pozivam se da nam se pridruže.

Velika Gorica godinama se razvijala kao zagrebačka spavaonica, a značajan gospodarski razvoj dogodio se unatrag nekoliko godina, i to poprilično tiho, rekao je organizator projekta Renato Ivanuš.

–  Velika Gorica danas je dom brojnih tvrtki, po posljednjim podatcima ima 2.100 poduzetnika, od malih obrtnika do velikih poduzeća. Zato smo došli na ideju da napravimo Velika Gorica Business Forum, platformu koja je prvenstveno namijenjena našim poduzetnicima, investitorima i poslovnim ljudima da bi među sobom mogli razmjenjivati mišljenja, iskustva i lakše razgovarati jedni s drugima. Drugi dio projekta vezan je uz još bolju komunikaciju s gradskom upravom, čelnim ljudima grada i onima koji su direktno povezani s poduzetništvom, a koji će na taj način poduzetnicima još više otvarati vrata te u konačnici gospodarsku klimu, koja je u ovom grad dobra, dignuti na još veću razinu.

Ivanuš je objasnio kako projekt započinju business konferencijom kako bi se upoznali s interesima poduzetnika te u javnost prenijeli informacije što se čini po planu razvoja i poticanja poduzetništva u Velikoj Gorici.

– Ugodno sam iznenađen odazivom, imamo više od stotinu prijavljenih te smo zatvorili prijave. Konferencija će biti spoj između onog što Velika Gorica nudi, infrastrukture i svih preduvjeta, te iskustava poduzetnika koja su imali zadnjih nekoliko godina djelujući u Velikoj Gorici.

Na konferenciji će se predstaviti infrastruktura za poduzetnike, od poduzetničkih zona do inkubatora, u jednom panelu svoja će iskustva podijeliti poduzetnici koji su investirali u Veliku Goricu, a u drugom panelu bit će riječi o povezanosti nogometa i poduzetništva te potencijalnima budućeg Nogometnog kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Među sudionicima konferencije su gradonačelnik Krešimir Ačkar, pročelnik Domagoj Ilečić, ravnateljica Razvojne agencija VE-GO-RA Mateja Kalisar, direktorica Meridiana 16 Ivana Bakunić, direktor tvrtke ALTPRO Tin Viduka, ravnatelj Medicinskog centra Gorica Nikola Leder, dugogodišnji poduzetnik Siniša Drobnjak te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

– Vrijeme je da najavimo i ustrojavanje godišnje gospodarske nagrade. To je nagrada koju ćemo dodjeljivati u četiri kategorije: poduzetnica godine, poduzetnik godine, projekt/aktivnost godina te mladi gospodarstvenik godine. Gospodarski potencijal koji Gorica ima, pogotovo onaj koji će tek iskoristiti, zaslužuje jednu vrijednu nagradu, zaključio je Ivanuš.

Događanja
Izbor urednika
Velika Gorica