Svestrane jesenske namirnice

Konzervirana hrana koju morate imati u smočnici

Sljedeći put kad ste u trgovini, ne zaboravite uzeti ove konzerve
konzerve

Sljedeći put kad ste u trgovini, ne zaboravite uzeti konzerve ovih svestranih jesenskih namirnica.

1. Umak od jabuka

Nije samo za bebe! Umak od jabuka je osnovna namirnica u mnogim kućanstvima, i to s dobrim razlogom: Odlična je zamjena u pečenju jer dodaje vlagu i slatkoću bez dodanog šećera, piše Clean Eating.

S obzirom na to da sezona pečenja dolazi, dodajte konzervu (ili staklenku) umaka od jabuka u svoj jelovnik.

2. Cikla

Cikla je jesenska namirnica bogate boje koja može dodati okus vašim obrocima, a još je praktičnija u konzerviranom obliku. Također je prirodni izvor prehrambenih nitrata.

Nitrati djeluju s vitaminom C u vašem tijelu kako bi formirali dušikov oksid, važnu molekulu koja je ključna za održavanje imunološkog sustava i kardiovaskularnog sustava.

3. Muškatna tikva

Muškatna tikva je prekrasna za gledanje, ali nije je lako pripremiti. Odlučite se za konzerviranu varijantu kako biste jednostavno otvorili konzervu i brzo kuhali s ovom hranjivom namirnicom.

4. Zelene mahune

Samo zato što ih je vaša mama kupovala svježe ne znači da morate i vi. Zelene mahune su sjajan dodatak za složence, juhe i variva tijekom jeseni i zime, ali ne morate trčati u trgovinu svaki put kad vam zatrebaju.

Umjesto toga, otvorite svoju smočnicu i izvadite ovu zelenu boginju. Zelene mahune sadrže vitamine A, C, K i vlakna, uz to što su niskokalorična hrana.

5. Kruške

U jednom trenutku su tvrde kao kamen, a u drugom premekane. Zato biste trebali razmisliti o kupnji konzerviranih krušaka, koje dolaze mekane, okupane u vlastitom soku.

6. Bundeva

Savjet: Opskrbite se konzerviranom bundevom kad je vidite na policama!

Konzervirana bundeva puna je vlakana (svaka porcija od 1⁄2 šalice sadrži 4 grama zasitnih vlakana) i odličan je izvor vitamina A, prenosi N1.

Hrvatska
Zanimljivosti