Natjecanje je organizirano po 19. puta

FOTO Vatrogasno natjecanje u Bobovcu okupilo 30 ekipa

Ovogodišnji pobjednik Kupa DVD-a Bobovec ekipa iz Petrovine, a među ženskim ekipama DVD Beljevina. Kod mladeži najbolja je ekipa DVD-a Đurmanec, kod muškog podmlatka DVD Popovača odakle dolaze i pobjednice među podmlatkom ženskih ekipa
496f0eb1-26fc-44a2-b4e4-f3314dca49c4

Više od 30 vatrogasnih ekipa u svim uzrastima sudjelovale je na 19. vatrogasnom kupu DVD-a Bobovec u Rozganskom Bobovcu. Članovi natjecateljske ekipe iz Bobovca sudjeluju na mnogim natjecanjima tijekom godine, pa onda ovakav odaziv nije bio nikakvo iznenađenje.

-Od srca zahvaljujem svima što su došli i mislim da su se lijepo i ugodno zabavili. Mi odlazimo na sva natjecanja koja možemo pa vjerujem da je to jedan od razloga zbog kojeg su nam došle natjecateljske ekipe u ovakvom broju. Posebno nam je drago da su tu visoki dužnosnici iz Hrvatske vatrogasne zajednice- rekao je predsjednik DVD-a Bobovec Tomislav Horvat.

A jedan od gostiju iz HVZ-a bio je i predsjednik VZ Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber koji je pohvalio ovakav pristup vatrogasaca. Istaknuo je da je velika vrijednost vatrogastva kada se i u manjim sredinama okupi velik broj natjecateljskih ekipa jer je to velika prilika za promociju vatrogastva.

Potvrđuju to i riječi Tomislava Horvata koji vjeruje kako nema razloga za brigu što se tiče budućnosti vatrogastva.

-Ovakva natjecanja su bitna jer se, osim što unaprjeđuju vještine vatrogasaca, privlače i mladi. Iz takvih natjecanja dolaze operativci i ljudi koji će ubuduće voditi vatrogasna društva, javne vatrogasne postrojbe i vatrogastvo na području Republike Hrvatske- napomenuo je Horvat.

Dodajmo kako je ovogodišnji pobjednik Kupa DVD-a Bobovec ekipa iz Petrovine, a među ženskim ekipama DVD Beljevina. Kod mladeži najbolja je ekipa DVD-a Đurmanec, kod muškog podmlatka DVD Popovača odakle dolaze i pobjednice među podmlatkom ženskih ekipa.

Događanja
Dubravica