Vrijeme danas

Većinom suho, sunčano i toplije. Kroz jutro svježe i magla

Pretežno sunčano, ujutro mjestimice moguća magla
magla promet gužva Patrik Macek/PIXSELL

Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, najviša dnevna oko 21 °C.

U većem dijelu zemlje biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne, a blago pogoršanje zbog jačanja južine najprije će osjetiti meteoropati na sjevernom Jadranu. Kod njih se može javiti pojačan umor, nervoza i razdražljivost.

Ujutro se zbog lokalne pojave magle u unutrašnjosti srčanim bolesnicima, astmatičarima i reumatičarima savjetuje poseban oprez prilikom izlaska. Jutarnje temperature zraka posvuda će biti ispod prosjeka dok će dnevne zbog južine biti visoke te je potrebno slojevito odijevanje.

Od utorka rast naoblake

U utorak pretežno sunčano uz postupan porast naoblake, a krajem dana i u noći, najprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice kiša te pljuskovi i grmljavina.

U noći na srijedu i u srijedu uz promjenjivu naoblaku kiše će biti i drugdje, na Jadranu i uz njega i obilne, lokalno u obliku pljuskova s grmljavinom. Kratkotrajno smirivanje vremena u većem dijelu zemlje u četvrtak, a navečer ponovno kiša i pljuskovi, najprije na zapadu.

Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju na udare povremeno i jak. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, u utorak ponegdje i olujno, u srijedu će kratkotrajno oslabjeti i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u porastu.

Hrvatska
Vremenska prognoza