Razgovor s povodom

ANA GAŠPAROVIĆ, direktorica TZ Ivanić-Grad: Bučijada se iz godine u godinu razvija, a u manifestaciju uključena je cijela lokalna zajednica

U petak je otvorena jubilarna 20. Bučijada u Ivanić Gradu, jedna od najomiljenijih jesenskih manifestacija u Hrvatskoj
DSC_0782

Više od 200 izlagača iz cijele zemlje donijelo je u Ivanić-Grad bogatstvo domaćih proizvoda s naglaskom na buče i bučino ulje, dok posjetitelji uživaju u neodoljivim delicijama, rukotvorinama, te zabavnom i kulturnom programu za sve generacije. Petak je završio s koncertom Jelene Rozge, a subota je počela upravo s mladim snagama.

– U petak je bila prekrasna večer, od otvorenja do dokumentarnog filma, preko tamburaškog orkestra, do prepunog trga na koncertu Jelene Rozge, zaista petak za pamćenje. Bučijada takvo otvaranje ne pamti, rekla je Direktorica Turističke zajednice Ivanić Grada Ana Gašparović.

Do Ivanić Grada, iz Zagreba tradicionalno vozi i Bučko express, poseban izletnički vlak, koji je već u rano subotnje jutro doveo nekoliko tisuća posjetitelja.

Naravno, tu su i brojni izlagači, njih preko 200 koji predstavljaju svoje proizvode.

– Oni ključni su proizvođači bučinog ulja, zatim ostali poljoprivredni proizvođači, puno proizvođača rukotvorina, kaže direktorica Turističke zajednice.

Također, posjetitelje podsjeća da obavezno posjete parkove Ivanić Grada u kojima se nalazi preko 12 tona buča, smješten u različite skulpture i instalacije, a svi roditelji s djecom moraju svakako provesti neko vrijeme na Maloj Bučijadi.

Sljedeće godine Bučijada će biti i bogatija

Subotnji program počeo je s mladim snagama, uz mnogo popodnevne zabave, a navečer atmosferu će zagrijati Jole. Zabava se nastavlja i u nedjelju, s vrlo bogatim folklornim programom, zatim malo džeza, poslijepodne ABBA tribute i navečer Toni Cetinski.

Bučijada je Ivanić Grad promovirala u kontinentalno turističko središte na kojem posjetitelji mogu uživati u raznovrsnim i neodoljivim delicijama.

– Ja bih svakako krenula s bučnicom, zatim s juhom od buče, pa se vratila na bučnicu, dvije tri čokolade i tako u krug, kaže Gašparović.

Direktorica TZ-a Ivanić Grad kaže da se manifestacija iz godine u godinu razvija te da joj je drago da je u Bučijadu uključena cijela lokalna zajednica.

– S nama rade i civilno društvo, brojne udruge, privatnici, privatni sektor, grad jako puno pomaže, Županija, Hrvatska turistička zajednica. Nama bi samima zaista bilo teško i pratiti dalje taj razvoj. Zahvaljujem apsolutno svima na podršci. Jedna je pozitivna energija i ozračje u gradu. Ljudi vole ovu manifestaciju. Buča je dekorativna, lijepa, kako ne voljeti onda sve što se oko nje vrti, kaže Ana Gašparović.

Najavila je kako će sljedeće godine Bučijada biti i bogatija, s ponekim novim audiovizualnim i digitalnim elementima.

– Ali opet na kraju dana, to je susret čovjeka s čovjekom, s poljoprivrednikom, ugodni razgovori, ono što nam u jesen baš treba, zaključuje Ana Gašparović.

Aktualno
Intervju
Ivanić-Grad
Izbor urednika
Turizam