Svi su izrazili zadovoljstvo vježbom

VIDEO/FOTO Vatrogasci VZO Orle pokazali spremnost na zajedničkoj vježbi

Na vježbi su sudjelovali pripadnici DVD-a Bukevje, Veleševec, Ruča, Suša, Vrbovo i Drnek s ukupno 48 vatrogasaca i šest vozila
DSC_0286

Na prostoru takozvanog Zadružnog doma u Bukevju, operativne snage Vatrogasne zajednice Općine Orle u nedjelju su odradile zajedničku vježbu kako bi pokazale svoju spremnost. Na vježbi su sudjelovali pripadnici DVD-a Bukevje, Veleševec, Ruča, Suša, Vrbovo i Drnek s ukupno 48 vatrogasaca i šest vozila.

Vježba se temeljila na pretpostavci mogućeg nastanka stvarnog događaja, pa su tako vatrogasci odradili gašenje požara objekta unutarnjom i vanjskom navalom, dobavu vode i opskrbljivanje navalnih vozila, rad s motornom pilom prilikom rezanja drvene konstrukcije, izradu zečjih nasipa – punjenje vreća s pijeskom i slaganje nasipa te korištenje radio komunikacije između zapovjednika postrojbi i voditelja vježbe.

-Iznimno sam zadovoljan kako je vježba prošla, sve je odrađeno kako smo planirali. Vodili smo se prema elaboratu i mogu istaknuti kako su naši operativni vatrogasci pokazali spremnost- kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Orle Davor Huđin.

-U vježbu smo uključili scenarije koji nas mogu zadesiti u svakodnevnom životu- naglasio je Huđin.

Uz mještane, vježbu je pratio i Načelnik stožera Civilne zaštite Općine Orle Dražen Podlejan te načelnik Ervin Vujica, koji je još jednom pohvalio rad Vatrogasne zajednice i njezinih članova koji su uvijek spremni odgovoriti na sve izazove.

-Hoćemo, nećemo mi smo uvijek u nekom poluangažmanu. I sami se sjećate situacije iz kolovoza prošle godine kada smo morali složiti 27 tisuća vreća na nasip jer nam je prijetila opasnost od nabujale Save. Naši vatrogasci su i tu pokazali spremnost, ali i na ovakvim vježbama. Ja ću reći kako to nije na nivou dobrovoljnog, već na nivou profesionalnog jer to izgleda kako treba- istaknuo je Vujica, obećavši daljnji angažman Općine po pitanju ulaganja u vatrogastvo.

-Nedostaju nam dva novija navalna vozila, no idemo i prema tome. Vjerujem kako ćemo sljedeće godine riješiti barem jedno to vozilo, kako bi bili još operativniji- zaključio je načelnik Orla, Ervin Vujica.

Događanja
Orle