POSTOJI VELIKI INTERES

U Zagrebu se na ove dvije lokacije grade dva nova doma za starije

Nije tajna da postoje duge liste čekanja za domove za starije osobe diljem Hrvatske, pa tako i za one u Zagrebu. Iako u glavnom gradu postoji 11 domova za starije za koje je nadležan Grad Zagreb, dobra je vijest da se grade još dva
people-1394377_1920 Ilustracija/Pixabay

Grad Zagreb nadležan je za 11 domova za starije osobe. Također, ukupan broj svih smještajnih kapaciteta za starije osobe u Gradu Zagrebu je 6.405 korisnika.

Dubrava i Stenjevec

Bez obzira na ove brojke i dalje postoje liste čekanja na domove, a dobra je vijest da se planira gradnja nova dva doma u istočnom i zapadnom dijelu Zagreba, točnije u Dubravi i u Stenjevcu, a više su nam otkrili iz Grada Zagreba.

Broj osoba zainteresiranih za smještaj u domovima za starije godinama se kreće oko 10.000, no stvaran broj zainteresiranih je oko 2.500. S druge strane, broj svih smještajnih kapaciteta za starije osobe u Gradu Zagrebu iznosi 6.405 korisnika. Treba napomenuti i kako je prošle godine otvoren novi objekt kapaciteta 92 korisnika u Markuševcu, kako bi se osigurao smještaj korisnika, prenosi Mirovina.hr

Kako bi još više građana dobilo priliku za smještaj u domu za starije planira se i gradnja dva nova doma, u istočnom i zapadnom dijelu grada. Jedan je dislocirani objekt Doma za starije osobe Dubrava, a drugi je dom u četvrti Stenjevec, odnosno na području Španskog.

Što se tiče planirane gradnje domova u istočnom i zapadnom dijelu Zagreba, u tijeku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju dislociranog objekta Doma za starije osobe Dubrava i to u njegovoj neposrednoj blizini, kapaciteta 200 korisnika, dok je izgradnja doma u zapadnome dijelu planirana u Gradskoj četvrti Stenjevec.

Riječ je o zemljištu na području Španskog za koje je u tijeku aktualni postupak izmjene Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba zbog nužne prenamjene zone u javno-društvenu namjenu, kako bi se stvorili uvjeti za gradnju doma, rekli su iz Grada Zagreba.

Aktualno
Grad Zagreb