12. Ribarsko lađarska večer u Rugvici

FOTO Ribarsko lađarska večer prkosila kiši i tmurnom vremenu

Savski lađari ponovno su bili sjajni domaćini najveće manifestacije povodom Dana Općine Rugvica
460131595_2268317796882346_7281194901445620280_n Bruno Krcar/Savski lađari

Savski lađari ponovno su nadmašili sami sebe te su usprkos lošem vremenu imali bogat program na Ribarsko-lađarskoj večeri, koja je doživjela 12. izdanje. Najveću manifestaciju povodom Dana općine otvorili su kuburaši svojim glasnim pucnjevima.

-Naši Savski lađari kao i uvijek su nas iznenadili nekim novim stvarima. Ova manifestacija je kruna ovih Dana općine- naglasio je načelnik Mato Čičak, kazavši kako se ovom manifestacijom nastoji očuvati i tradicija.

-Ovdje se mogu kušati brojna jela koja su karakteristična za ovaj naš posavski kraj- istaknuo je Čičak.

U sklopu manifestacije brojni posjetitelji mogli su razgledati i dvije izložbe – „Priče posavskih tabletića“ u sklopu koje je odrađena i radionica heklanja te „Negda su se deca drugač igrala“, koje su barem nakratko sve vratile u neka prošla vremena.

-Posjetili smo tavane i podrume te izložili igračke, kako bi naša djeca vidjela kako su se njihovi roditelji nekada igrali- poručila je Tihana Kušeković.

Savski lađari pobrinuli su se da nitko ne bude gladan te da svatko nađe nešto za sebe, a specijaliteti su bili: šaran na rašljama, som u pivskom tijestu, kuglice od više vrsta ribe, fiš paprikaš, roštilj, čvarci, lađarski grah i mnoge druge delicije.

Najmlađi su imali svoje atrakcije, mađioničar Jozo Bozo pripremio im je dobru zabavu nakon koje su djeca pronašla razbibrigu na napuhancima i radionici izrade narukvica.

Za dobru zabavu tijekom cijelog dana pobrinula se Grupa Svita, uz koje su nastupili i Najbolji hrvatski tamburaši te Stela Rade.

 

Događanja
Rugvica