PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

Jonjić: Budiša nastupa kao Račanov koalicijski partner, a ne kao studentski vođa iz 1971.

Predsjednički kandidat Tomislav Jonjić komentirao je javnu potporu Dražena Budiše kandidature Mariji Selak Raspudić.
tomislav-jonjic032

Vijest da je Dražen Budiša izrazio javnu potporu kandidaturi Marije Selak Raspudić, komentirao je i njezin suparnik Tomislav Jonjić koji već četvrt stoljeća uređuje časopis Hrvatskog društva političkih zatvorenika, “Politički zatvorenik”.

Budući da je Dražen Budiša kao proljećar bio i politički zatvorenik, za očekivati je da će Jonijć biti donekle i razočaran, što on negira.

– Ne vidim nikakva razloga za razočaranje. Dražen Budiša je, kao što je poznato, 2000. godine poslužio Ivici Račanu da dođe na vlast te na taj način posredno pokuša rehabilitirati jugoslavenski komunistički režim. Zato je dosta logično da ni sada nije podupro kandidata koji, među ostalim, najavljuje konačan raskid sa svakim oblikom jugoslavenstva i komunizma. Drugim riječima, Dražen Budiša ni danas ne nastupa kao jedan od studentskih prvaka iz 1971.,, nego kao koalicijski partner Ivice Račana. Ukratko, puno više razloga za zadovoljstvo ima Zoki Milanović, nego što bih ja imao razloga za nezadovoljstvo, rekao je Jonjić za Maxportal. 

Činjenica da je Budiša doista bio politički zatvorenik, u svemu tome je beznačajna, kaže Jonjić.

Dodaje da je Budiša Hrvatsko društvo političkih zatvorenika napustio prije više od četvrt stoljeća, u vrijeme kad je ta udruga iz nekih krugova, na tipično boljševički način, optužena za “ustašizaciju”.

– S tom udrugom on – koliko je meni poznato – od tada nema nikakve veze. No, apsolutno je sigurno da ja s njime nemam nikakve veze. Ni 2000., ni danas, rekao je predsjednički kandidat Tomislav Jonjić.

 

Aktualno
Hrvatska
Politika