TAMO SE NALAZE VRTIĆ I OSNOVNA ŠKOLA

Zastupnik tvrdi: Gradska uprava ovo taji. Voda na Jarunu kontaminirana je fekalijama

Lovrić je pozvao ViO da javno objavi rezultate i da objavi koji su sve objekti na Jarunu, a radi se o naselju Gajevo, povezani na te iste vodovodne instalacije
lovrić rusak barić Patrik Macek/PIXSELL

Skupštinski zastupnik Ivica Lovrić tijekom sjednice izvijestio je novinare da je od građana dobio informaciju koju očito Gradska uprava taji, da je na dijelu Jaruna, točnije u naselju Gaj voda iz vodovoda kontaminirana fekalijama.

– Dakle u Dječjem vrtiću Jarun u područnom objektu u Ulici Tomislava Tušeka 14, a spomenut ću da se u toj ulici, osim brojnih stambenih zgrada, nalazi i Osnovna škola Ivana Meštrovića, u vodi su pronađene fekalije, kaže Lovrić koji je informaciju dobio od roditelja djece u vrtiću.

– Od jučer se vrtić opskrbljuje pitkom vodom iz cisterni. Međutim, nevjerojatno je da, budući da se radi o vodovodu na koji su spojene i okolne zgrade, na koji je spojena i Osnovna škola, nevjerojatno je, da se o tome šuti. Mi sad ovog trenutka pozivamo građane koji su u okolici tog vrtića, i roditelje djece i djecu u osnovnoj školi da ne konzumiraju vodu dok i Vodovod i Odvodnja ne potvrde da je ona zdravstveno ispravna kako se ne bi zaista ugrozilo ne samo zdravlja djece, nego i građana.

01Portal

Lovrić je pozvao ViO da javno objavi rezultate i da objavi koji su sve objekti na Jarunu, a radi se o naselju Gajevo, povezani na te iste vodovodne instalacije.

Podsjetio je da je na Jarunu imao konferenciju za medije na kojoj je upozorio da vodovod i odvodnja neredovito ili uopće ne prazne septičke i sabirne jame i da za posljedicu toga imamo da najvjerojatnije fekalije odlaze u vodocrpilišta i da onda to dolazi na stol Zagrepčanima kao pitka voda.

Gradonačelnik ovo skriva od javnosti 

– Pa pozivam još jednom građane da zaista budu oprezni i da prije potvrde mjerodavnih službi da je voda sigurna ne konzumiraju u tom dijelu Jaruna vodu, a gradonačelnika i čelnike Holdinga i Vodovoda neka iziđu u javnost s činjenicama.

Ponovio je da je informaciju dobio od uzrujanih roditelja koje je o tome obavijestio vrtić usmeno.

– Nisu ih niti pisano izvijestiti, znači prikriva se, tvrdi Lovrić.

Dodao je da je šokantno da o takvoj situaciji moramo saznati od građana i da gradska vlast o tome šuti.

Rekao je kako su cisterne s vodom još jučer bile kod vrtića, ali da ih nema u dvorištu škole.

– Ali to ne treba pitati gradonačelnika o tome on to zna. On to skriva od javnosti. Ako vrtić zna, pošto je ravnateljica i ravnatelj koji je već tamo, izvijestio nadležni vodovod, koji je doveo pitku vodu cisternama, onda je obaviješten i gradonačelnik, rekao je Lovrić i dodatno upitao: Zašto su roditelji usmeno obaviješteni. – Zašto nisu pismeno i zašto nisu građani obaviješteni u toj istoj ulici, pita se zastupnik.

Aktualno
Grad Zagreb