PALE TEŠKE RIJEČI

Zastupnica: Rekli ste da ćete biti drugačiji gradonačelnik, ali niste. Možda ste i gori; Tomašević: Jeste li vi to meni rekli nabijem vas?

Zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić tijekom aktualnog sata upitala je gradonačelnika kako Zagrepčani profitiraju od enormnog dodjeljivanja novca članovima koji su povezni s Možemo?
Zagreb: Počela 33. sjednica Gradske skupštine Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, danas se održava sjednica zagrebačke Skupštine. Na njoj se nalazi 39 točaka, ali na dnevnom redu nedostaju, kako tvrdi oporba one najvažnije.

Zastupnicu Vasić zanimalo je zašto se novac građana dodjeljuje udrugama povezanima s članovima stranke Možemo.

– Zastupnik Celakovski kojeg ste spomenuli može vas tužiti za klevetu. 700 udruga na natječaju dobije novac, vi izvučete njih par i na tome se temelji vaša teza – odgovorio je gradonačelnik.

Zastupnici se nije svidio Tomaševićev ton pa ga je upozorila da s njom “lijepo priča jer ona sebe nije pronašla na cesti, i odgovori na postavljeno pitanje”. Zbog toga su zastupnici vladajuće većine počeli iz klupa dobacivati zastupnici na što im je ona odgovorila: Nabijem vas.

– Rekli ste da ćete biti drugačiji gradonačelnik, ali niste. Isti ste, možda čak i gori. Za razliku od vas ja imam radni staž, nisam ležala po cesti i glumila aktivizam, dodala je Vasić.

– Budući da sam gradonačelnik, mene se može tužiti za klevetu za sve što tu kažem, za razliku od vas. Rekli ste mi “nabijem vas”, to je vaš način komunikacije. Kažete mi da sam gori od prethodnog gradonačelnika, a ne znam koji su vam indikatori,  odgovorio joj je Tomašević.

Grad Zagreb
Politika