GRADSKI ZASTUPNIK

Lovrić pozvao Tomaševića da se uozbilji: Ugrožava se zdravlje građana

Ivica Lovrić sa svojim suradnicima iz stranke Plavi grad održao je konferenciju za medije povodom nezadovoljstva građana u Ulici Jarunska obala na Jarunu zbog nepražnjenja septičkih jama njihovih kućanstava
Zagreb: Stranka Plavi grad održala je konferenciju za novinare o “epidemiološkoj i zdravstvenoj ugrozi Zagrepčana” Davorin Visnjic/PIXSELL

Toliko blizu centra Zagreba, a toliko daleko od civilizacije, upozorio je na početku konferencije za novinare gradski zastupnik Ivica Lovrić.  Dodao je da je na poziv građana s Jaruna došao upozoriti na nedostatak u radu dijela komunalnih službi.

– U proljeće ove godine Gradska uprava donijela je odluku da septičke jame u Gradu Zagrebu neće prazniti koncesionari, privatne firme već da će od svibnja ove godine to raditi zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja, podsjetio je Lovrić i dodao da je to lijepo zamišljeno

– Za građane je trebalo biti besplatno, Grad je to plaćao iz gradskog proračuna Vodovodu i odvodnji, međutim u posljednja četiri mjeseca događa se to da na pozive građana ViO rijetko, ako ikako reagira. Kao i drugim segmentima komunalne usluge Grad jednostavno ne funkcionira, rekao je Ivica Lovrić.

Naglašava da ako se već išlo s tom po meni plemenitom idejom da Zagreb u svom trošku prazni septičke jame, a takvih je po nekim procjenama u Zagrebu oko 10,000, da se trebalo zato dobro pripremiti.

– Ovih dana izjave Vodoopskrbe i odvodnje vidimo da oni uopće ne znaju koliko je takvih septičkih jama, na kojim su lokacijama, kojih su zapremina i koliko ih učestalo treba prazniti. Zato su se prije svega trebali dobro pripremiti, pa tek onda preuzeti tu obvezu na sebe ili su mogli i dalje subvencionirati trošak građanima da oni to rade s koncesionarima kako su to uspješno godinama radile, smatra Lovrić.

Zato s Jaruna pozivam Vodoopskrbu i odvodnju i gradonačelnika Tomaševića da se konačno uozbilje i da počnu raditi svoj posao ne samo u ovom segmentu nego i u drugima, poručio je Lovrić.

Upozorio je da će nepražnjenje septičkih jama definitivno ostaviti velike posljedice na zdravlje Zagrepčana.

– A neću govoriti o tom jednom komoditetu nervozi, zabrinutosti, neizvjesnosti koja opterećuje građane pa do toga da moraju štedjeti u biti maksimalno i suzdržavati se od punjenja jama, a znamo koliko to utječe danas na život, rekao je Ivica Lovrić.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika