VIDEO

Članica Predsjedništva DP-a: Penava je prijetio Radiću i Peternelu izbacivanjem jer ne žele podržati Milanovića

Prof. dr. sc. Branka Lozo jedna od kreatorica Programa Domovinskog pokreta te članica predsjedništva Domovinskog pokreta, video porukom obratila se članstvu Domovinskog pokreta i obrazložila zašto podržava Marija Radića i Igora Peternela na nadolazećim unutarstranačkim izborima
PXL_020921_34404922 Davor Javorovic/PIXSELL

Na početku je rekla kako se aktualni predsjednik Ivan Penava podanički ponaša prema HDZ-u umjesto da bude korektiv u koaliciji.

– Znate li zbog čega su upravo Radić i Peternel naši kandidati? Tako je odredio naš trenutni predsjednik Ivan Penava! Kako? Na posljednjoj sjednici Predsjedništva koja se održala uživo, bilo je to dosta davno, poimence ih je prozvao u Plenkovićevom stilu: – ‘Mario, Igor’ prijeteći im izbacivanjem iz stranke, a znate li zbog čega? Zbog toga što su javno rekli da Domovinski pokret nikad neće podržati Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata Republike Hrvatske!

Naš aktualni predsjednik razočarao je i iznevjerio sve glasače Domovinskog pokreta svojom podaničkom politikom prema HDZ-u. Umjesto da bude njihov korektiv, on je sam izjavio da želi provoditi politiku kontinuiteta. Mi se s time ne slažemo, mi želimo vraćanje Domovinskog pokreta njegovim izvornim, domoljubnim i tradicionalističkim idejama u skladu sa svjetonazorom većine hrvatskog naroda. Branka Lozo, Članica predsjedništva Domovinskog pokreta, rekla je Lozo u videu za Hrvatski glasnik.

Hrvatska
Politika