NASTAVLJAJU SE PREPUCAVANJA

Peternel odgovorio Penavi: Ostao sam na tragu onoga što smo mi obećali biračima, vodstvo stranke nije

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel komenitrao je optužbe i prijetnje koje je danas na konferenciji za medije iznio predsjednik te stranke Ivan Penava
Zagreb: Igor Peternel o temi “Akcija i reakcija – okrugli stolovi” Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, predsjednik DP-a Ivan Penava održao je konferenciju za medije na kojoj je uputio jasne poruke svojim oponentima, točnije drugom čovjeku stranke Mariju Radiću. Na konferenciji se pojavio sa svim ministrima iz redova DP-a, svim državnim tajnicima i velikom većinom saborskih zastupnika, a svojim je oponentima uputio jasne poruke.

Između ostalog spomenuo je i šefa Kluba zastupnika DP-a i predsjednika zagrebačke organizacije stranke Igora Peternela, a koji mu je zamjerio to što Vukovar ima dvostruko više delegata od Zagreba.

– Milijun puta sam rekao da, dok sam ja predsjednik DP-a, meritorni će biti rezultati izbora. Kada Peternel postane gradonačelnik Zagreba, onda će Zagreb imati puno veći broj delegata. Međutim uvjet da on dobije moju podršku za zagrebačkog gradonačelnika je da prestane nanositi štetu stranci kojoj pripada, poručio mu je Penava.

“Jedino priznajem sud birača”

Također, kritičarima, a poimenice Igoru Peternelu, a neposredno i Mariu Radiću poručio je da stranci čine veliku štetu te da bi se njihovim izjavama mogao pozabaviti i stranački Sud časti.

– Jedini sud časti koji ja priznajem je sud birača koji su me izabrali u Hrvatski sabor, rekao je Peternel Jutarnjem listu.

– Čudi me i zabrinjava to što se vrlo često u obraćanjima predsjednika Penave spominje stranački Sud časti, i to usred predizborne kampanje jedne demokratske stranke. Ako se sada ne smije govoriti i kritizirati, što se onda tijekom ove kampanje uopće smije? A propos spominjanja Suda časti, jedini sud časti koji je meni u politici važan jest sud časti birača u 6. izbornoj jedinici, birača koji su mi dali povjerenje na osnovu politika za koje sam tvrdio da ćemo se za njih zalagati. Primjerice, s Ivanom Penavom sam se dogovorio da će, ako Milorad Pupovac glasovima HDZ-a i SDP-a bude dio vladajuće većine, to značiti kraj koalicije DP-a s HDZ-om. Ja sam to i kasnije jasno komunicirao, a Penava se očito predomislio. Ovdje se ne radi o trivijalnim stvarima, već o ključnim političkim razmimoilaženjima. Ja sam ostao na tragu onoga što smo mi obećali biračima, a vodstvo stranke trenutno nije na tom tragu – rekao je Igor Peternel.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika