Uoči prve sjednice Vlade

U ministarstvima obavljene primopredaje dužnosti

Nova će Vlada RH umjesto dosadašnjih 16 imati 18 ministarstava
Zagreb: Josip Dabro preuzeo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je u petak Hrvatski sabor izglasao povjerenje trećoj Vladi na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, danas su održane primopredaje u ministarstvima koja preuzima Domovinski pokret i koja su doživjele promjene na čelnim mjestima.

Tako je Nikolina Brnjac predala Ministarstvo turizma i sporta Tončiju Glavini, Marija Vučković predala je Ministarstvo poljoprivrede, kojemu se dodaju ribarstvo i šumarstvo, Josipu Dabri iz kvote Domovinskog pokreta te preuzela novo Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, koje je dosad bilo dio Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Osim Vučković, Damir Habijan predao je Ministarstvo gospodarstva Anti Šušnjari iz Domovinskog pokreta te preuzeo Ministarstvo pravosuđa i uprave od Ivana Malenice. Naposljetku, Željka Josić koja je dosad vodila Ured za demografiju, uvela je novog ministra Ivana Šipića iz Domovinskog pokreta u novo Ministarstvo demografije i useljeništva, dok za Josić nije poznato hoće li ostati u novom ministarstvu.

Podsjetimo, nova će Vlada RH umjesto dosadašnjih 16 imati 18 ministarstava. Tri ministarstva pripala su Domovinskom pokretu, dok je jedino novo ime iz redova HDZ-a Tonči Glavina.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika
Politika