Jednoglasna odluka Gradskog vijeća

FOTO: Ivanić-Grad dobio proračun za 2024., gradonačelnik Leš: Ovo je najambiciozniji proračun otkako sam u ovoj ulozi

Kako je istaknuo gradonačelnik Javor Bojan Leš radi se o ambicioznom proračunu, koji je uvećan u odnosu na 2023., budući da donosi niz važnih infrastrukturnih projekata, koji će se u većoj mjeri sufinancirati i EU sredstvima
DSC_9266

Jednoglasnom odlukom vijećnika, Ivanić-Grad je dobio proračun za 2024. godinu koji je planiran u iznosu od 26.533.363 eura. Kako je istaknuo gradonačelnik Javor Bojan Leš radi se o ambicioznom proračunu, koji je uvećan u odnosu na 2023., budući da donosi niz važnih infrastrukturnih projekata, koji će se u većoj mjeri sufinancirati i EU sredstvima.

-Ovo je najambiciozniji proračun u ovih 10 godina otkako sam ja u poziciji gradonačelnika. Kreće izgradnja kanalizacije, vodovod je pri kraju, brzi internet smo završili, a ono što me raduje je izgradnja dva dječja vrtića, kao i završetak škole. Osim toga, krećemo u cjelokupna infrastrukturna uređenja naselja Lonja, Jalševec, Opatinec i Tarno. Tu je i niz novih dječjih i školskih igrališta. Po iznosima se vidi da se tu radi o velikim infrastrukturnim objektima- najavio je gradonačelnik Javor Bojan Leš, poručivši kako je proračun i realan.

-Za određena sredstva Grad će se morati zadužiti, jer takve projekte na drugi način niti ne možemo realizirati- naglasio je Leš.

S prvim danom 2024. odlukom Vlade, ukida se prirez, a upravo je to bila i intencija gradonačelnika i njegovih suradnika, čime će svim Ivanićanima u sljedećoj godini porasti plaće.

-Treba reći kako nećemo uvoditi novi porez, čime će našim sugrađanima plaće porasti, jer će biti porezno rasterećeni. Radujem se ovim izazovima i nadam se da ćemo zajedno u godinama pred nama učiniti Ivanić boljim i ljepšim mjestom za život- zaključio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Na aktualnom satu već tradicionalnu je prevladavala komunalna tematika, a od važnijih stvari svakako treba istaknuti kako je odabran novi izvođač radova na dvorani u Graberju Ivanićkom, koji je uveden u posao završetka izgradnje dvorane, na kojoj su radovi započeli u proljeće 2021.

Ivanić-Grad
Politika