Zagreb ostao bez skupštinske većine?!

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak poručio je da je Zagreb ostao bez skupštinske većine u Gradskoj skupštini, koju su činili gradonačelnik Milan Bandić i HDZ
Zagreb: Tomislav Stojak o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak Patrik Macek/PIXSELL

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak poručio je da je Zagreb ostao bez skupštinske većine u Gradskoj skupštini, koju su činili gradonačelnik Milan Bandić i HDZ.

-Zagreb je ostao u Skupštini bez skupštinske većine. Dakle, očito je da Milan Bandić i HDZ uoči izbora dva tjedna kalkuliraju i da se jedni od drugih odmiču- rekao je Stojak novinarima u stanci nastavka sjednice Gradske skupštine na kojoj je od sedmero zastupnika HDZ-a bio samo HDZ-ov dvojac – Davor Filipović i predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet.

Stojak kaže da su se HDZ-ovci i Bandić trebali odmaknuti prije tri-četiri godine i “mogli smo ovu zavrzlamu oko skupštinske većine razriješiti i možda biti na prijevremenim izborima” u gradu Zagrebu.

Dobro da APIS nije po Bandićevom modelu pušten u prodaju

Komentirajući što na današnjoj sjednici nije prošla prodaja udjela Grada Zagreba u APIS-u, Stojak kaže kako je dobro “da APIS nije po Bandićevom modelu pušten u prodaju”.
-To je onaj model ‘halo Bing – pošto APIS?’, koliko 250 milijuna, joj ne, daj dodaj još 100 – 150 pa ćemo se dogovoriti- kaže Stojak.

Ističe kako je dobro da su kao opozicija nadglasali poziju u Gradskoj skupštini i da ovakav način prodaje APIS-a nije prošao. Stojak kaže da ako gradonačelniku Bandiću trebaju stotine milijuna kuna da pokrpa rupe u proračunu radi svog nesavjesnog poslovanja neka to pokuša napraviti racionalnijim poslovanjem u samome gradu Zagrebu, a ne da mu milijuni cure na nepotrebne i nikad realizirane projekte.

Upitan kako komentira što na sjednici Gradske skupštine također nije prošla točka o smanjenju naknada zastupnicima, političkim strankama i vijećnicima u mjesnim odborima, Stojak kaže da je prije šest godina, u prošlom mandatu predlagao vrlo konkretno smanjenje zastupničkih naknada, smanjenje naknada za vijećnike mjesnih odbora i gradskih četvrti, pa čak i ukidanje tih naknada koje su prevelike.

-Na žalost danas taj prijedlog nije prošao. Ja sam glasao ‘za’ jer smatram da naše naknade nisu primjerene situaciji u kojoj živimo i da se ti novci mogu puno efektnije upotrijebiti, pa bez obzira što je taj prijedlog dao i gradonačelnik Bandić- rekao je Stojak.

Smatra da je taj prijedlog trebao proći na sjednici Gradske skupštine i da su se trebale smanjiti naknade zastupnicima, političkim strankama i vijećnicima u mjesnim odborima.

-No, na žalost neki od mojih kolega iz opozicije su bili ili suzdražani ili su bili protiv toga. Ne razumijem zašto, ali to je njihova stvar- kaže Stojak.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika